Höstens röda favorit: Rhebokskloof

Ni minns mina funderingar kring hur vi ska logga våra vinfavoriter? Det blev till sist en vanlig hederlig pappersjournal där vi skriver ner och betygsätter våra vinfavoriter.

Först ut att få full poäng av både mig och maken denna höst är sydafrikanska Rhebokskloof som vi har hunnit prova både till lamm, vilt och Taylor&Jones fantastiska korvar. Till min förvåning när jag googlade runt bland de stora vinrecensionsdrakarna så har det här vinet fått ett ganska svalt omdöme, till och med nämnt som “inte prisvärt” för sina 99:-. Men vi gillart! Och faktiskt, av de som vi rekommenderat det till, så har de också köpt vinet på nytt.

Håller ni med, eller säger ni emot, ifall ni har provat Rhebokskloof? Och känner ni igen er i detta, att gilla ett annat vin som vinrecensenterna har dissat?

sydafrikansk favorit

5 kommentarer

 1. Fröken Dill

  Låter bekant, nästan inga vinkännare gillar mina favoriter – mustiga riojaviner!

  Tänker fröken Dill

 2. Mårtenssons kök

  Jodå, det där känns igen… Vi håller på att ta oss igenom fyndlistan på röda viner från Allt om Mat och det vi provade senast föll inte alls i vår smak, även om det hyllades av tidningen 😉 Men det är väl som man alltid säger, smaken är som baken!
  Hur som haver så gillar vi vintips och sydafrikanska viner (oftast) så vi bokmärker direkt!

 3. Elin

  Minns förresten en krönika av kronstam i dn i typ nov som jaginte hittar på nätet nu, där han svarar på frågsn hur två vinskribenter kan betygsätta samma vin på olika sätt…

 4. Mårtenssons kök

  JA, man delar ju faktiskt inte samma smak bara för att man råkar ha samma jobb… VI provade ett nytt vin i julhelgen men drack ur två olika glas, Håkan ett smalare och Anki ett mycket vidare och rundare. Så olika det smakade, inte alls gott i det vidare glaset, men så gott i det smalare! Så smaken kan verkligen bero på många faktorer.

  Hur som haver så är detta vinet ett av de vi ska dricka i kväll, nyårsafton, och vi hoppas det faller oss alla fyra i smaken! Tack för tipset och ett Gott Nytt År!

  1. Elin

   Spännande! Ska bli kul (och lite läskigt) att höra vad ni tycker 🙂 gott nytt på er!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.