Semestersummering

När vi planerade vår resa till Nya Zeeland så pratade vi ofta om hur det skulle vara att handla kött och grönsaker hos lokala handlare och om hur vi skulle plocka upp en flaska vin på en närliggande vingård till kvällens middag.

Nu när vi har två dagar kvar på ön så kan vi verkligen se tillbaka på den här månaden och konstatera att våra förväntningar infriades rejält. Det har varit en fantastisk resa. Många mil i husbilen har det blivit men vyerna som vi har passerat har varit oändligt vackra och spektakulära. Vi har sett vulkaner, gejsrar och glaciärer. Vi har träffat på sälar, pingviner och sjölejon vid havet. Och det var ett fantastiskt minne för livet att få simma med delfiner på julaftonsmorgon nere vid Curio Bay. Jag är så glad att vi kom iväg på denna resa!

Många bilder har det blivit med kameran. Här på bloggen har det dock bara blivit foton tagna med ipaden i förbifarten. Det foto som gör mig mest glad och som kanske summerar den här resan bäst är det här – vi är på en camping i fantastiskt fina Wanaka och vi ska precis äta lammrumpstek och dricka ett glas pint noir från en närliggande vingård. Oj vad vi kommer längta tillbaka!

20111227-120742.jpg

2 kommentarer

  1. nu kokar jag

    Bara att gratulera till ett minne för livet. missade NZ när jag var i Australien för 25 år sedan och det ångrar jag. Misstänker att lammsteken var delikat.

  2. Elin

    Du vet att NZ bara är en dag bort ? 😉

    Lammsteken var grym. Dock var vi lite förvånade över att det var så lite lammkött i mataffären. Mest nöt, biffar att grilla i alla möjliga variationer.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.