Blandade matminnen från Nya Zeeland

Nya zeelands husman nummer ett är utan tvekan paj. Vanligen fylld med köttstuvning eller köttfärs utan krusiduller. Typ med ost eller champinjoner.Jag gillar bäst den steak pie som har frasig smördeg. Det är perfekt snabblunch i vår husbil och kan mycket väl komma att kopieras hemma i vårt svenska kök av nostalgiska skäl!

20111226-183700.jpg

Vad jag har gillat mer här på Nya Zeeland?

20111227-114736.jpg

Utbudet av lyxig yoghurt som köps i ben&jerry-liknande burkar. Perfekt att dela på efter middagen i husbilen. Något som våra mejerier hemma gärna får kopiera hemma!

20111227-115003.jpg

Hur många flaskor lemonad den här familjen har druckit går nog inte att summera. Charlies lemonad kommer definitivt vara ett semesterminne från den här resan.

20111227-115917.jpg

Nya Zeeland är även en kaknation men jag har inte hittat rätt bland kakorna. Många av bakverken som vi har sprungit på har varit ganska kompakta och sockersöta. Hade behövt lite bättre guidning här.

3 kommentarer

  1. Päronad » Tre tjejer i köket

    […] här familjen gillar ju lemonad i kubik och det är alltid kul att hitta nya favoriter.  Brämhults Päronad är helt enkelt en mycket […]

  2. Hej igen! » Tre tjejer i köket

    […] min familj har varit fullt upptagna med att flytta till hus och att resa tillbaka till igen till Nya […]

  3. Mera Nya Zeeland: på menyn i husbilen » Tre tjejer i köket

    […] röror och jag ska erkänna att vi var rätt enkelspåriga och körde på samma koncept i år igen. Det blev även ett antal Mrs Macs steak pies till lunch, ljuva youghurtfavoriter och oräkneliga lem… precis som förra året. Yoghurtarna från the Collective Dairy är bästa tänkbara efterätter […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.