Martinborough

Efter en lång dags körning med husbilen såg vi verkligen fram emot att stanna till i Martinborough och botanisera lite bland de lokala vinerna.

När man kommer in i Martinborough, som är en mycket liten stad, så ligger ett antal vingårdar på rad efter vägen, så vi fick förstås en del förväntningar. Vi checkade snabbt in på campingen som ligger på gångavstånd och promenerade ner till hjärtat av den söta stan.

Fast allt utom mataffären var stängt! Och väl framme på torget kom dessutom regnet. Tämligen besvikna gick vi in i den enda mataffären som var öppen till halv sex på kvällen och köpte en flaska pinot noir för att sen springa hem i regnet igen. Nu efteråt vet vi att det mesta stänger tidigt på kvällen, även i mer turistinriktade sammanhang här på Nya Zeeland. Regnet fortsatte hela kvällen, natten och morgonen därpå. Vi vågade dock inte riktigt klaga eftersom detta sägs vara en av öns mest torra områden som säkert behövde lite regn.

För den som planerar att resa runt på NZ så verkar Martinborough hotel vara värt en omväg. Ser otroligt fint ut  och verkar ha en fantastisk atmosfär. Bor du här måste du spana in den fantastiska biografen. Vi passerade även Wendy Campbells french bistro på vägen hem till campingen, som verkade mysigt och hade butiken Ingredient varit öppet en halvtimme till, hade vi kunnat passa på att handla med oss en massa lokala delikatesser. Nu fick vi alltså nöja oss med en flaska Dusty Road hemma i husbilen. Lite snopet men fortfarande minnesvärt.

20111216-082351.jpg
Till minnet av en regnig kväll i Martinborough

En kommentar

  1. Hej igen! » Tre tjejer i köket

    […] Ni som har hängt med på twitter och instagram vet ju förstås om att vi har hälsan i behåll, men att jag och min familj har varit fullt upptagna med att flytta till hus och att resa tillbaka till igen till Nya Zeeland. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.