Smakresan, i väntan på tänder

Svisch, så var hon nio månader! Och fortfarande inte en tand i sikte! (ok, update, tanden kom strax efter detta inlägg)

Fortfarande gillar hon inte alls gröt och välling. Hon måste ju inte äta det men järnet är en trygghet förstås men vi får jaga järn på annat vis. Vi ammar inte så mycket längre. Inte nattetid längre men fortfarande ett par gånger på dagen. Vi har väl ingen exakt plan för avveckling. Ska snart flyga på semester och det är trots allt smidigt att ha amningen till hands på en lång flygning.

Vad hon äter just nu? Till frukost äter hon gärna tärnat bröd med pålägg. Med förtjusning äter hon skalade vindruvor, jag skalar dem inte fort nog! Gröna ärtor är både sysselsättning och gott att äta. Vi mixar inte lika mycket mat längre, det går alldeles utmärkt att finhacka och mosa direkt på tallriken. Och det är faktiskt ganska skönt, för nu kan det bli mycket mer av vår egen middagsmat.


Till mellis – gärna yoghurt och blåbär med rostade quinoapuffar som smälter lätt i munnen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.