Ny skafferifavorit – labneh!

Det har pratats mycket om den libanesiska färskosten labneh på twitter på sistone. Redan när jag läste pressmeddelandet insåg jag att det här var något som skulle passa in i vårt kök. Väl avrunnen getyoghurt, formade till ostbollar, lagrad i olivolja. Det lät lovande helt enkelt. Nu när jag har provat den kan jag konstatera att den är mild, krämig, syrlig men att den även har en fin karaktäristisk getostsmak. Labneh kan ersätta fetaost i alla möjliga sammanhang. Hela familjen är förtjust i den!

Vi har testat oss fram och blandat ner den i olika röror men faktiskt så är den nästan bäst som den är. Lätt mosad m olivolja och flingsalt. Typ med fruktig marmelad på muslibrödet. Eller som på bilden nedan, med grönsaker i pitabröd. Det här är helt klart ny favorit hemma hos oss!

2 kommentarer

  1. Hanna

    Ohh, måste testa!

  2. Nattmacka med julskinka, labneh och honungsmarinerade rödbetor » Tre tjejer i köket

    […] Det är en fantastiskt god ost gjord på getyoughurt som jag nämnt tidigare här i bloggen. Du kan göra den själv men går numera att köpa marinerad som ostbollar på burk i välsorterade […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.