Söndagsfrukost i Ålsten

Om man inte hinner baka hemma så rekommenderar jag gärna Gateaus surdegsbröd Grand Blanc. Låter namner bekant så är det för att det nyligen fanns med i ett surdegsderby i DN:s Deliduell. Det här brödet räcker dock inte speciellt länge, för man tar sig promenader till köket hela tiden, för ännu en skiva med fikonmarmelad och ost. Det här är nog det bästa bröd jag vet!

På Gateau kan man förstås också äta frukost. På deras bageri ute i Ålsten så är det fullt vid alla bord även en söndag förmiddag och de bjuder på en kort och okomplicerad smörgåsmeny. Men med ett nybakat bröd från detta bageri så kan det bara bli väldigt bra.

Hitta hit: Gateaus brödbutiker hittar du lite överallt i Stockholm, bland annat i Sturegallerian, Gallerian, Ålsten, Nacka, Djursholm och Enskede.

5 kommentarer

 1. Lena

  Om jag inte hade så svårt att röra mig för tillfället så skulle jag baske mig plocka fram bakmaskinen. Surdegsbröd är verkligen såå gott

 2. Anne

  Mm, ja, grand blanc är verkligen tokgott. Superbra bröd!

 3. Jonas

  brödet är helt underbart, synd bara att inte “småtjejerna” kan lära sig hur man gör gott kaffe! 😎

 4. Vårt kök » Tre tjejer i köket

  […] har redan hunnit med hämtpizza och thaiwok från vårt lokala thaipang. Ikväll blev det mackor (Grand Blanc från Gateau, här gäller det att hitta tröst i vardagen…) med mickrade köttbullar och […]

 5. Brödfavoriter just nu » Tre tjejer i köket

  […] En lätt luftigt och lagom segt bröd som  påminner otroligt mycket om det klassiska grand blanc. Men till motsvarande halva priset. Det här brödet köper vi i slutet veckan och  frossar i hela […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.