Il gelato di San Crispino

Just nu läser jag Elizabeth Gilberts Lyckan, kärleken & meningen med livet och i den första tredjedelen av boken bor huvudpersonen i Rom. Jag blir inte bara sugen på att åka tillbaka till Italien av att läsa boken, jag påmindes dessutom om att jag aldrig bloggade om det där fantastiska glasstället nära Pantheon när vi var i Rom ifjol. Alltså gör jag det nu!

Pantheon

Alla som åker till Rom borde besöka Pantheon, en vacker byggnad med otrolig stämning och när ni känner er färdiga där borde ni gå till Il gelato di San Crispino och svalka er med en glass.

Il gelato di San Crispino

Italiensk glass är i en klass för sig enligt min mening och San Crispino är inget undantag. Fantastiska rena smaker i de många glass- och sorbetsorterna som gjorts på finfina naturliga råvaror. Jag minns särskilt sorbeten med gröna äpplen som verkligen kändes som att man tog en tugga av ett perfekt syrligt äpple. Mmm!

Il gelato di San Crispino finns på flera platser, men den vi besökte ligger på Piazza della Maddalena 3.

6 kommentarer

 1. Bendel

  Pizza della Maddalena är dessutom ett väldigt mysigt torg tycker jag!

 2. Anna B

  Oops, den beställer jag genast så jag hinner läsa den innan filmen kommer 😉

 3. ck

  Gelateria dei Neri, i Florens. Sök upp det stället om ni hittar er där nån gång – verkligen god glass, och stället är dessutom lite i gömman från turisterna, vilket är skönt.

  Äsch, nu vill jag tillbaka.

  1. Maria

   Bendel: Håller helt med!

   Anna B: Gör det!

   ck: Tack för tipset, glasställen är ett måste när man är i Italien! :mrgreen:

 4. charlotta

  ha, vad kul! jag var i rom i våras senast, och blev också helt såld på glassen! http://matrepubliken.se/category/rom.html

 5. På väg till Rom och Terracina » Tre tjejer i köket

  […] Maria har bloggat om Il gelato di San Crispino […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.