Trolla med rester

Jag får ganska ofta kokt potatis över som jag duktigt lägger in i kylen för att spara till en senare dag. Det är dock inte lika begåvat att låta potatisen ligga i en vecka ungefär och sedan kasta dem i soporna. Nu ska det bli ändring på de där dumheterna, har jag tänkt.

Nyligen skivade jag kokt potatis, stekte i lite olivolja och blandade sedan i lite finhackad bladpersilja och halverade småtomater på slutet. En nypa flingsalt behövdes för att få den rätta smaken, men mer avancerat än så var det inte. Jättegott till några skivor skinka eller kalkon t ex. Snabbaste lunchen, kanske?

4 kommentarer

  1. Mor-Mia

    Persilja och potatis är ju såå gott ihop!

    Just nu har jag en utlottning på min blogg där man kan vinna en personlig barntavla målad av en konstnär. Det hade varit kul om du hade velat vara med och tävla!

    Hälsningar
    Mia

  2. Klara

    Färskpotatis passar så bra i sallad eller att steka lätt och blanda med allt man gillar. Just nu är sälta det jag längtar efter. Har ätit kapris till tomatsalladen tre dagar i rad! Kan det var värmen 😉 !

  3. lotta

    Tack för tipset om att grilla färskpotatisen! Jag lättkokade ett gäng potatisar igår, lät de svalna lite och hällde på olivolja, salt (hade ingen fllingsalt hemma, så det fick bli vanligt) och pressade lite vitlök. Smakade jättgott till den grillade kycklingen och haloumin 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.