Otipsig rosé

Bra förpackning, mindre bra vin

Jag erkänner – den främsta anledningen till att jag köpte det här vinet var att jag skulle kunna blogga om det som ett somrigt tips. Sommardrycken rosé i picknickvänlig PET-flaska kändes som ett vinnande koncept, och det kunde det ha varit… Men i ärlighetens namn var vinet inte alls särskilt gott så det blir tyvärr ingen rekommendation från mig. Förpackningen däremot får en 5:a i betyg!

Vill du köpa en bra rosé för nästan inga pengar alls (men i glasflaska) så rekommenderar jag istället 2951 Peñascal Rosado, endast 57 pix – ett fynd.

5 kommentarer

 1. Erika

  Jag och maken testar rosé bubbel i sommar. Ännu så länge “leder” Törley Charmante Rosé (7713) för det OTROLIGA priset 54:-
  Ska man på picknick är Sangrian Don Simon (2424) på PET-flaska för överkomliga 59:-, suverän. Men då får man ta med kylväska, för kall ska den vara! OBS, går bra att dricka hemma också 😉

  1. Maria

   Erika: Tack för tipsen! 🙂

 2. Sofie

  Var nära att gå på den niten men stoppade mig. Nåt fuffens måste det vara om man stoppar rosé i PET. Ja, det var det ju…. Puycheric är ett annat gott rosé runt 60-lappen. Mums för rosé!!!

  1. Maria

   Sofie: Jag gillar också Puycheric! Mulderbosch är en annan favorit, lite dyrare dock.

 3. Maria

  Generellt tycker jag att rosé smakar… ingenting. Men en sort dricker vi och det är Storck’s Tower. Prova det!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.