Sallad med ankbröst, sparris och ägg

Ankbröst äter vi ibland och oftast när vi letar receptidéer på nätet så fastnar vi lätt på temat apelsin eller medkörsbär. Här är en vardagligare variant men inte sämre än att det blev en lyckad lördagsmiddag med god pinot noir i sällskap.

Sallad med ankbröst, sparris och ägg

En receptskiss.

  • Stek ankbröst! (bryn först en sväng i stekpannan och sedan i ugnen)
  • Pochera ägg!
  • Koka årets första sparris!
  • Gör en blandad sallad!
  • Ugnsrosta potatis!

Duette var ett vinförslag som jag fick på Systembolaget när jag beskrev kvällens middag. Det är ett väldigt lätt, elegant och framför allt fruktigt vin som passade bra till fågel och sallad. Sista glaset i soffan efteråt var antagligen allra bäst!

7 kommentarer

  1. Klara

    Åh! Ankbröst som är så gott! Tillsammans med en annan favorit sparrisen.

  2. Pytte

    Vilken tjusig bild! Hur gör du när du pocherar ägg egentligen? Jag försökte mig på det i påskas för första gången och det blev väl inte superlyckat. Ska man hålla på och samla ihop trådarna…?

  3. pipopp

    Det var annat än salladen på Elite! 🙄
    Ser fint stekt ut. Gott! 🙂

  4. Elin

    Klara, yes!

    Pytte, hemligheten är nog att ha några extra ägg hemma ifall man misslyckas… jag brukar köra på varianten med ättikssprit i vattnet och sedan så , ja att man snabbt “skedar ner” ägget i vattnet, puttar ihop det lite det den första sekunden. Så brukar det hålla ihop som en hockeypuck typ 😉

    Pipopp, hehe ja verkligen. Deras anka hade nog velat sluta i bättre sällskap 🙂

  5. Fröken Dill

    Det låter som en perfekt rätt. Vi är svåra på anka, både min J och jag!
    Hälsar fröken Dill

  6. 17år127kg

    Maten såg riktigt härlig ut! 🙂

  7. Årets första sparris » Tre tjejer i köket

    […] PS! Ser nu att vi åt nästan samma sak för exakt ett år sedan…. […]

Lämna ett svar till Årets första sparris » Tre tjejer i köket Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: