Välkommen till ett kök i kaos

Vi har dragit igång köksrenoveringen på allvar och det är ingen överdrift att det ser ut som om en bomb har slagit ner. När saneringen efter en dags arbete är gjord går det visserligen att använda spisen, men något mer avancerat än stekt falukorv eller en köttfärssås blir det inte. Igår lyxade vi i och för sig till det med att tillaga pilgrimsmusslor i grillpannan, men det var ju inte svårare än att steka korv.

Väggskåpen från “spissidan” står tills vidare på “kylskåpssidan” med alla skafferivaror ovanpå. Det är verkligen kaotiskt, men om en månad eller så har köksinredningen uppdaterats från 1979 till 2010. Och förhoppningsvis har matlagningslusten och inspirationen återvänt.

8 kommentarer

 1. Karin

  Jag skulle gärna vilja ha lite mer detaljer vad ni skall göra. Det ser ut som om ni skall behålla underskåpen och byta överskåpen. Har lite funderingar själv…

 2. Helena

  -> Karin: Vi gör renoveringen i olika etapper, så skåpsstommarna som står under de gamla väggskåpen (på “kylskåpssidan”) är nya och monterades allra först (där var det tomt innan, så det var ju enkelt att börja på den sidan). På andra sidan är nya väggskåp på väg upp, så att vi kan fylla dem med porslin och slippa ha saker stående huller om buller en längre period.

  Om ett par veckor kommer den stora leveransen med köksinredning från IKEA och då ryker även underskåpen och diskbänken på “spissidan”. Det blir alltså en helrenovering när allt är klart, men vi tycker att det är en fördel att göra det i omgångar eftersom vi ju bor i eländet och gör allt själva (=det drar ut på tiden).

  Hojta till om du vill veta mer! 🙂

 3. Karin

  Jag har ett ganska bra kök från 70 talet som jag bytt inredning i undan för undan och nu var jag lite intresserad av nya luckor och att kanske höja de sk kontinentala höjden på skåpen aka. damm och fettsamlare till fullhöjd och trodde ni höll på med något sådant.
  Lycka till med köket, skall bli kul att se det klart

 4. Fias kastruller

  Vad kul att få ett nytt och frächt kök! Är riktigt avundsjuk!!

 5. Anna

  Oj, oj, insåg hur mycket jag vill ha ett nytt kök…

 6. Mikkan

  Spännande med köksrenovering ändå, finns så otroligt många vägar att gå, tror absolut att ett nytt kan peppa både till ny matlagning och kreativt matfotografi! 🙂

 7. Tre tjejer i köket » Semester på Sicilien! Tips?

  […] och jag har tagit ett break från allt vad lägenhetsrenovering heter och befinner oss just nu i Trapani på Sicilien. Det är fjärde året på raken som vi åker […]

 8. Tre tjejer i köket » Köksrenovering, del 2

  […] går sakta men säkert framåt på köksrenoveringsfronten. Just nu är vi utan både vatten och gas och diskar på toaletten, men någon gång under nästa […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.