Påskgodis 2010

Oj vad den här påsken kom hastigt! Jag insåg det ungefär på skärtorsdagen när grannskapets alla barn började knacka dörr och fråga efter påskgodis. Inte mycket till framförhållning för påskpysslet i år alltså men vi hann trolla fram lite påskgodis. Här kommer två superenkla tips som passar alldeles ypperligt när man är fyra år och pysselsugen:

Smält choklad och blanda med cornflakes. Dutta ut röran i formar och låt stå kallt. Det här är ju godis som funkar året om och prima pyssel när det vabbas!

Nu väntar vi bara på att Mia Öhrn ska starta pralinkurser för fyraåringar – vi kommer!

Riktiga mammor gör sin egen marsipan. Vi andra panikhandlar den efter jobbet. Jag hittade en röd marsipan med smak av jordgubb som var bra pysselmaterial för barnen. Först rullade de ut dem till små ägg. Sedan smälte vi vit choklad (den med smak av lime) och sedan doppade barnen de små äggen i guldigt strössel.  Låt dem gärna stå kallt innan servering.

4 kommentarer

 1. Mamma Mimmi

  Visst är man en “riktig mamma” fast att man köper färdig marsipan. Dock upptäckte jag i år äntligen hur busenkelt det var att köra ihop sin egen med en påse skållad mandel, 3 dl florsocker och en äggvita i matberedaren. Två minuter och så är saken biff! Hoppas påsken varit härlig!

 2. Elin

  phu, det lät ju nästan som om jag skulle kunna klara av 😉

 3. Anna B

  Ah, jag körde mina med All-Bran istället för cornflakes (efter Nigella) för att få till våra “fågelbon”!

 4. Elin

  Anna, såg den bilden, det blir snyggare med All-bran, speciellt om man ska toppa med godisägg, men jag misstänkte också att det skulle stå typ 450 gram All-bran i vårt skafferi till typ nästa gång vi flyttar 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.