Auberginesallad med kikärtor

Numer letar jag oftare på matbloggar efter receptinspiration än på de traditionella receptsajterna. Från Ilvas italienska matblogg bokmärker jag ofta och hennes matiga kikärtssallad blev riktigt god. Slösa gärna med auberginen i denna sallad för det är den som gör den så bra.

Jag kokade fyra portioner bulgur, la upp på ett fat och bredde sedan kikärtssalladen ovanpå. Jag minns faktiskt inte om jag hade kyckling eller kött till men det spelar inte så roll för den här salladen passar till “allt”. Inte minst som tillbehör när det är grillsäsong. Tack Ilva för inspiration!

AUBERGINESALLAD MED KIKÄRTOR

  • ca 2/3 av en burk kokta kikärter
  • 1 stor aubergine
  • 3-4 tomater
  • 1 gul paprika
  • ett par matskedar finklippt persilja
  • lite saft från en citron (eller lime)
  • smaka av med flingsalt och ev lite nymalen svartpeppar
  • olivolja att steka med
  1. Tärna auberginen i små tärningar, stek dem på ganska hög värme med i olivolja tills de är mjuka och har tagit färg. Låt dem rinna av en stund på hushållspapper.
  2. Tärna tomat och paprika fint.
  3. Blanda kikärtor, aubergine, tomater och paprika med persilja och citronsaft.
  4. Smaka av med flingsalt och ev svartpeppar.

3 kommentarer

  1. Mikaela

    Jag håller med dig, jag letar mer hos bloggare nuförtiden också, som en gigantisk levande experimenterande receptbok! 🙂

  2. Koselig

    🙂 Denne skal jeg prøve!!!!

  3. Hej då 2009! » Tre tjejer i köket

    […] plus den goda glöggen från Snälleröd! Dessutom så bloggades det om en grym tomatpesto,  Ilvas auberginesallad, en banankaka med kokos.  Ett par dagar innan jul hoppade vi på flyget till Edinburgh för att […]

Lämna ett svar till Koselig Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.