Maria testar: Tina-upp

Att frosta av frysen är ju nödvändigt emellanåt och inte direkt någon favoritsysselsättning för oss här hemma. När jag var på Clas Ohlson såg jag de här avfrostningspåsarna och bestämde mig för att testa.

Tina upp
Tina upp avfrostningspåsar, 2-pack för 59:- hos Clas Ohlson

Man lägger helt enkelt påsen i botten av frysen, stänger av strömmen och stänger dörren (vill man att det ska gå lite snabbare med avfrostningen sätter man in några kärl med varmt vatten). När isen smälter samlas vattnet i påsen som klarar upp till 5 liter.

Jag tycker att det här var en väldigt smidig produkt att använda, inget vatten hamnade på golvet och jag behövde inte hålla koll under tiden avfrostningen pågick. Nackdelen är väl att det blir en extra sopa när man slänger påsen som sugit upp vattnet.

Lägg påsen i botten av frysen
Lägg påsen i botten av frysen och stäng dörren

Klart!
Vattnet sugs upp av påsen som man sedan slänger

Uppdaterat: Kolla även in Christines miljövänliga budgettips i kommentarerna!

15 kommentarer

 1. Fridas kök

  Jag håller med, tycker dessa påsar är jättebra! Använder inget annat sen jag tittade dem. Första gången vi använde dem fick jag och sambon för oss att vi skulle öppna upp påsen när det var klart, det var inget bra idé. 🙄 Ut kom bara geggig och blöt massa som hade en förmåga att sprida sig i köket – tanken är ju att man ska slänga hela påsen så efter den incidenten så gör vi också det. 😆 Jag har även sett dessa påsar på ICA Maxi, så har man inte Clas Olhson i närheten kan det vara ett tips att kolla där.

 2. Carro

  Vad fiffigt ! Vad är det för mått på dem?

 3. Maria

  Frida: Ha ha, ja det är nog inte meningen att man ska undersöka innehållet noga. Gissar att det är ungefär samma material som i en blöja. :mrgreen:

  Bra tips att de även finns på ICA Maxi!

 4. Maria

  Carro: På Clas Ohlsons produktbeskrivning står det 67×31 cm.

 5. Helena Ljunggren

  Hå, vilken bra grej! Kanontips!

 6. Martina

  Jättekäckt, har precis frostat av min frys med kastruller mm, sååå jobbigt 👿

 7. Christine

  Vill man vara lite mer budget och framförallt miljövänlig kan jag tala om att ett ordentligt lager dagstidningar också funkar kanon. Det måste vara några stycken, så att de verkligen kan dra åt sig vattnet (har du för få kommer det att rinna när du tar i dem).

  Funkar faktiskt klockrent, också bara att vika ihop och slänga efterråt. (allra helst kanske man kan låta dem torka i duschen och sen lägga i pappersåtervinningen, men det kräver ju lite plats)

 8. Maria

  Christine: Mycket bra och miljövänligt tips!

 9. Veronica

  Jag tycker också dom är helt suveräna … använder alltid dessa påsar när jag frostar av min frys.

 10. Mikaela

  Åh, helt klockrent, fantastisk grej verkar det som!

 11. Berith Ekman

  Testade “Tina upp” för första gången igår! Fantastiskt mycket lättare att avfrosta frysskåpet. Nu behöver jag inte skjuta upp denna obekväma handling för länge nästa gång!!!! Jättebra! 😆

 12. Maria

  Berith: Kul att du blev nöjd!

 13. Magdalena Stjernberg

  Finns nån mer än jag som tycker att det är dyrt 😕 Om man handlar via post så tillkommer dessutom 69:- för frakt och expeditionsavgift… Alla har ju inte nära till butik! Njae – gör nog som Christine föreslog: här blir det en bunt tidningar i stället. 👿

 14. Maria

  Magdalena: Visst blir det dyrt om man måste betala frakt och sånt också. Christines tips är både billigt och miljövänligt, jag ska testa det själv nästa gång det är dags att frosta av.

 15. Anna-Carin McManus

  Vi säljer en sådan här Aquaboy och den är återanvändningsbar.
  Vi säljer dem främst till husvagnsfolk och båtfolk samt till dem som vill förebygga vattenskador.5, 10 och 21 liter vatten suger Aquaboyen upp på 2 minuter.
  Välkommen in och se på hemsidan, vi är ett litet företag.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.