Pluttkakor

Det här är en variant på american cookies som brukar bakas ut till jättelika kakor.Men jag har gjort tvärtom och bakat ut dem till pyttesmå kakor. Små pluttkakor helt enkelt. Det känns lite barnvänligare och så kan jag ta två till förmiddagskaffet utan att skämmas. Kakorna passar också bra till att göra egen cookiedoughglass  – smula ner dem i vaniljglass och det blir lika gott som Ben&Jerrys!

PLUTTKAKOR

  • 150 gram smör
  • 1,25 dl farinsocker
  • 2  ekologiska ägg
  • 100 gram mörk choklad
  • 1-2 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • en liten nypa salt
  • ca 4 dl vetemjöl
  1. Blanda smör och socker till en pösig smet. Rör ner äggen.
  2. Grovhacka chokladen och rör ner i smeten.
  3. Blanda i kanel, bakpulver och nästan allt mjöl. Rör ihop smeten. Häll i det sista av mjölet. Tänk på att degen inte får bli för “torr”.
  4. Rulla små bollar av degen. Min deg räckte till ca 50 stycken. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite med en gaffel.
  5. Grädda ca 10-11 minuter i 200 grader.

8 kommentarer

  1. Camilla

    Mjöl??? 🙄
    hur mycket?
    //Camilla

  2. Elin

    Ja mjöl förstås! 4 dl använde jag! Tack för korrekturläsningen!

  3. Ida

    åh, jättesöta kakor!

  4. Raz

    Tack för inspirationen! Bild och länk finns. Ha en fin helg.

  5. Raz

    Perkfekt till kaffe och förhoppningsvis thé, för det dricker mina jobbarkompisar. =) Det är fredagsfika idag, liksom alla andra fredagar. Jag är den som bakar.

  6. Åsa/ensidamedmat

    Ja vilken bra idé!
    Jag brukar också göra chokladbollar i miniformat.
    Mer barnvänligt så…!

  7. Tre tjejer i köket » Cookies De luxe

    […] är en variant på pluttkakorna som jag bloggade om för ett tag sedan men nu blev det extra allt i degen! Och de blev riktigt bra […]

  8. Sexårskalas » Tre tjejer i köket

    […] Smartieskakor. Jag använde receptet på Pluttkakor och dekorerade med […]

Lämna ett svar till Åsa/ensidamedmat Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.