Sexårskalas

I helgen hade vi ett lite försenat sexårskalas. Jag tror tjejerna var mer roade av hur bakverken skulle se ut än hur de skulle smaka.

 • Kakorna förberedde vi tidigare i veckan (bortsett från philadelphiafrosting som gjordes samma dag som kalaset) och hade klara i frysen.
 • Muffinsen gjorde vi pyttesmå, vi har en muffinsplåt med 24 formar till detta.
 • Trifle-tårtan som vi brukar ha i olika varianter på barnkalasen förberedes kvällen innan, bortsett från den vispade grädden.

Puh, snart laddar vi om för ett fyraårskalas!

Från vänster uppifrån och ner:

1. Bountybollarrecept finns här. Perfekt att förbereda och ha i frysen!

2. Smartieskakor. Jag använde receptet på Pluttkakor och dekorerade med Smarties.

3. Pyttesmå hallonmuffins med citronfrosting.

Till höger: Trifle med jordgubbsjelly, banan-ochc-hokladsås, vaniljsås, vispad grädde och finriven choklad ovanpå.

4 kommentarer

 1. camilla

  Är det möjligt att få recept på triflen? Jag hittar inga klockrena recept på banan- & chokladsåsen, inte på jellyn och vaniljsåsen heller för den delen 🙂

  1. Elin

   Hej Camilla, ledsen för sent svar eftersom min dator är sönder. Ett enkelt sätt med bananochchokladsås för trifle är att göra en chokladsås och sen röra ner bananskivor. Allt ska ju ändå varvas i skålen.

   Jelly är ett hantverkspyssel,vi brukar ha lite tidsmarginal för att hinna göra den två tre gånger innan servering ifall den inte sätter sig på rätt sätt förstås gången.

 2. Körsbärstrifle » Tre tjejer i köket

  […] klart en av mina brittiska efterättsfavoriter. Trifle gör vi vanligtvis i en större glasskål typ så här. Och det är ingen sommar i Yorkshire utan svärmors trifle med limejelly och banan. Inspiration […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.