Blanda din egen müsli online

Woohoo! Jag har just designat min egen müsli hos Saltå Kvarn! Logga in på minmusli.nu och välj dina ingredienser, urvalet är bra tycker jag och allt är ekologiskt. Min blandning är med dinkel, olika puffar, frukt och nötter och är döpt till Söndagsmüsli. Och eftersom jag är väldigt förtjust i Saltå Kvarns förpackningar så beställde jag även deras fina burk att ha müslblandningen i.

På hemsidan kommer man snart kunna köpa presentkort att ge bort – kul idé tycker jag!

7 kommentarer

 1. Pytte

  Jag håller verkligen med! Jag skulle just göra en egen blandning eftersom jag fått ett presentkort, och slängde ner de nyttigaste varianterna med linfrön och kli och hela rubbet, men så bestämde jag mig för att låta min make få göra blandningen istället. Han älskar söta müslisorter och kommer säkert ha i chokladdoppade nötter och kokosflagor och kanske till och med gummibjörnar (!), men han kommer att vara som ett barn på julafton och det är ju mer värt än allt kli i världen. Superbra idé!

 2. Ida

  Otroligt bra idé! I de flesta välsorterade mataffär kan man blanda sin egen musli, men att beställa från Saltå Kvarn är ju ett perfekt alternativ eftersom allt är ekologiskt!

 3. Åsa

  Vilken underbar idé! Hoppas beställningsfunktionen för presentkort fungerar snart, detta skulle bli en utmärkt present till en vän som snart fyller. Äntligen slipper jag de där tråkiga ingredienserna och kan stoppa i hur mycket äpplen och körsbär jag vill. :mrgreen:

 4. Maria

  Hej Elin!
  Vill börja med att säga att jag gillar er blogg!!! SKARPT!!
  Men jag undrar ändå, VAD HAR NI FÖR JOBB? Ni blandar er egen musli på saltå kvarn…(minst 100 kr/kg kostar den…) ni går på dyra restaurangbesök, ni reser utomlands hela familjen x flera/år…..jag kanske har missförstått er, vad vet jag, men jag måste ändå säga att jag reagerar ibland…hur har ni råd???:shock:

 5. Elin

  Hej Maria! Nu svarar jag för mig själv och inte för Helena och Maria.

  Hur vi har råd, jag tror vi gör ganska hyggliga prioriteringar i stort. Vi handlar sällan i dyra mataffärer. Nu när jag är föräldraledig så har jag tid att kolla upp speciella extrapriser, tex att gå förbi Vi för att de kanske hade billig lax, när jag är tillbaka på jobbet så kan jag nog inte jaga extrapriser på samma sätt. Vi köper aldrig chips, kakor, läsk, lördagsgodis etc vilket kan bli ganska dyrt. Blöjor tex som är en stor utgift för småbarnsföräldrar varierar mkt i pris. På vårt dyra ICA kostar ett paket 149:- medan det är 89:- på Citygross. Med en rabattlapp på 20:- så blir det ju halva priset. Det är mkt pengar att spara tycker jag.

  Vi köper mkt mat i säsong, och vill gärna ha br kvalite men vi köper ingredienser när det är som mest prisvärt, köper nästan aldrig halvfabrikat och labbar utifrån vad vi har i skafferiet. När det gäller kött tex så köper vi aldrig över 100 kr/kg, vi har därför tex aldrig oxfilé (jag kollade igenom matbloggen och om man bortser från nyårsafton som har jag lagat oxfile en gång på nästan fem år, oxfilé är lite överskattat tycker jag). I kväll äter vi revbensspjäll som kostade 29.90/kg, med hemgjord coleslow, egen BBQ-sås, ugnsrostad potatis, och för skojs skull så har vi räknat ut vad middagen kostar för 4 personer i inköp och det blev 71:- totalt.

  Andra spartips: sedan jag läste boken “den hemlige kocken” så tappade jag lusten att köpa skinkpålägg och nu gör vi vårt eget som dessutom blir mkt billigare. En skinkstek kostade 39:-/kg nu senast vi var på citygross och den är superlätt att baka i ugnen och sedan är det bara skiva upp och ha som pålägg. Och har man väl börjat göra sin egen så smakar det så mkt bättre 🙂

  Du undrade vad vi har för jobb, och jag är ju föräldraledig just nu, så jag pusslar med mina föräldradagar men min man har en ok lön förstås. Men framför allt så har vi valt att prioritera mat och resor som hobby och livsstil. Vi väljer bort en massa andra saker, vi har ingen segelbåt, vi har ingen sommarstuga, åker inte till fjällen, har bara en bil, inga flashiga märkeskläder, vi bor i ett litet radhus som inte har så stora omkostnader (andra kanske har ett stort hus som ska dräneras om, behöver installera bergvärme, bygga ut 30 kvm, osv), försöker utnyttja trädgården så mkt som möjligt när det gäller frukt och grönsaker.

  När vi letar resor så scannar vi av internet ordentligt på bästa möjliga priser, regga dig på alla nyhetsbrev som finns tex. För oss blev det tex billigare att boka en resa för hela familjen från Heathrow när vi åkte till Malaysia trots att vi köpte en SAS-biljett från Arlanda för att komma till Heathrow först. Och att vi är i England men jämna mellanrum beror på att barnen har sin farmor och farfar där, även här letar vi efter billiga biljetter på nätet vilket tex innebär att vi tex kan få vänta 6 timmar på Kastrup mot att resan blir för halva priset. Deras lekrum är dock toppen 🙂

  och ja, muslin från Saltå Kvarn är dyrare än den musli du gör själv, vilket jag absolut tycker är ett bra alternativ. Men så är jag lite av en plåtburksälskare så jag kunde inte motstå den här 🙂

 6. Ulrica

  Jag kan bara hålla med dig Elin när du berättar om dina prioriteringar kring mat och resor. Det är helt felaktigt att tro att den mat som ni vanligtvis presenterar här på bloggen skulle vara dyrare än tex. att beställa hämtpizza på den lokala pizzerian. Det är väl så med de flesta av oss att vissa saker gillar vi att lyxa till oss med och vissa saker kan vi köpa lite billigare. Sen vore det ju lite trist med en blogg som bara utgjordes av spartips som blodpudding och havregrynsgröt 😉 Det är ju guldkanten på tillvaron som gör livet värt att leva. // Ulrica

 7. Elin

  Precis! en balans av bra vardagsmat och schysst vardagslyx är helt klart min melodi. Sedan så hinner man ju inte blogga om allt, och det är ju roligare att skriva om guldkornen + att man faktiskt äter saker hemma ibland som redan är ombloggade, matbloggen är ju inne på sitt femte år så en och annan vardagsfavorit finns redan i arkivet…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.