Andra veckan på Langkawi

Efter en vecka på Pelangi Beach Resort så checkade vi ut och flyttade in på The Westin Langkawi Resort & Spa som ligger på andra sidan ön dvs vid staden Kuah. Hotellet ligger några hundra meter från hamnen så det är perfekt läge för den som vill göra dagsturer till andra öar och det finns flera trevliga restauranger nere i Kuah som jag återkommer till i ett annat inlägg.

Det här är typiskt honeymoonställe med en hel del nyförälskade par som måste hålla varandra i handen när de går på stranden/simmar i poolen/hämtar juice på frukostbuffén. Det coolaste boendet har man definitivt om man bokar in sig på en av de små villorna nere vid stranden, vi var ju ute på en längre resa så det fick bli budgetalternativet med ett vanligt hotellrum. Dessutom så kändes det lite opraktiskt med en egen privat pool utanför sovrummet när man har två småbarn att hålla koll på men planerar du en honeymoonresa utan barn så är villorna ett mysigt alternativ!

Om maten på frukostbuffén; den traditionella malalysiska maten är så där, som deras rendeng till exempel är riktigt smaklös. Bäst är alltså att hålla sig till smoothies, bröd, äggröra och annan “vanlig frukost” å andra sidan så är det helt ok när är ute och reser en längre tid.

Deras kvällsbuffé provade vi aldrig eftersom den var så sjukt dyr och vi testade roomservicen en kväll när barnen var trötta. Helt ok men dyr den också i förhållande till det vi åt nere i Kuah.


Pool nummer ett. Saknar dock vattenruschkana vilket 3-åringen var besviken över…


Nere vid poolbaren. Baren är så dyr att det är billigare att ta en taxi ner på stan och köpa en öl och ta taxi tillbaka än att beställa en öl i baren. Men då får man ju förstås inte sitta i de här fina stolarna..


Vid spa-avdelningen. Bär man på två barn och ett antal ryggsäckar så kan en ryggmassage rekommenderas!


Prima strandliv


För den som vill vara extra romantisk så kan man boka huset längst ut på bryggan för en middag på tu man hand.


Nä. Ingen vattenruschkana i den andra poolen heller. Treåringen hälsar att det suger.


Utsikt från hotellbaren. Komihåg att det är gratis drinkar mellan halv sex och halv åtta av varierande kvalité.


I Matsalen. Ständigt hipp musik i högtalarna så att vi trodde att vi var på nattklubb varje morgon. Det faktum att det var mousserande vin på frukostbuffén kanske förstärkte känslan ytterligare…


Souschefen blev lite nervös när jag fotograferade frukostbuffén men jag lovade att säga att sushin var bra.


Hög bemanning i köket är ett plus. En kille gjorde inget annat än att mixa smoothies nonstop och tog gärna upp specialbeställningar för vår bebis. Sån service gillar vi!

En kommentar

  1. Mat i Kuah » Tre tjejer i köket

    […] sagt, vi bodde ju en vecka på Westins på Langkawi och här kommer lite bilder från våra middagar i […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.