Klassiska räkmackor

Ett par gånger om året får jag ett rejält räkmackesug och gör den här klassiska varianten. Allra godast blir det om man använder ett surdegsbröd eller en rustik baguette, men det lite halvtrista formbrödet funkar faktiskt. Förutom räkor är det viktigt att ha på sallad, kokt ägg, lite majonnäs, stenbitsrom och citron. Pynta med en dillkvist och känn dig lite 80-talspiffig!

Mackor med godsaker på är egentligen den bästa kvällsmysmaten. De är lätta att anpassa efter personliga smaker och går snabbt att svänga ihop. Så kom igen; byt ut fredagstacon mot en räkmacka då och då! 😉

13 kommentarer

 1. Ulf

  Ser gott ut med hade sett godare ut med lite grövre bröd.

 2. Ulrica

  Med ett glas väl kyld Chablis till så känns räkmackor aldrig omodernt…:-)

 3. Ulla

  Jag tycker inte heller att det är omodernt med räkmackor! Vi åt det i förrgår, hittade färska räkor till ett fantastiskt pris i fiskbilen. Och hembakt bröd på surdegsgrund till. Och en kall öl! Så ska det vara en alldeles vanlig onsdag!

 4. Ulrica

  En öl till är inte fel, det heller….:wink:

 5. mmm

  Åå vad gott och vad fint det ser ut! Blir glad bara av att kolla på bilden, för att inte tala om hur glad jag kommer vara när jag äter min egen räkmacka i helgen. Tack för idén! 😀

 6. Susanna B

  Oj vad gott en riktig räkmacka skulle vara. En sådan på bilden ser man sällan här i USA. Fast kanske på Ikea kafeterian…

 7. Charlotte

  Giisa vad jag ska kalasa på ikväll!?!? Räkmacka!!! Mumma!!! Jag har avokado på min utöver det vanliga!

 8. Charlotte

  PS. Det godaste brödet enligt mig är färsk baguette – far from fullkorn – men ack så gott!!! Är galen i de bake-off-baguetter som säljs i vanliga matbutiker.. pinsamt men sant .. Är det någon annan som känner sig smått beroende av dessa? Kan inte gå in i en Ica-butik utan att gå förbi bake-off-skåpet – och är det nybakaat varmt bröd just då så måste jag köpa – trots att jag kanske inte är hungrig – bara för att det är nybakat… Det börjar bli ett stort problem..

 9. yllet

  you crazy you!! byta ut fradagstacon??! 🙂

 10. Helena

  -> yllet: Jag visste att jag skulle uppröra någon! 😉 Här hemma blir det kycklingfajitas ikväll. Ganska nära taco. 😛

 11. Nette

  Åh, ja älskar räkmackor! 😛 Jag stillar mitt sug varje gång vi åker Finlandsfärjan.. ha ha Vore så mycket godare att göra dem hemma ju! :???::grin:

 12. Miss-Soni

  Den där mackan skulle jag inte tacka nej till just nu!:shock:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.