Kycklingrullar med kantareller

Jag hade en burk Créme Bonjour Deluxe med kantareller i kylen och bestämde mig för att ha den som fyllning till kycklingfiléer. Osten ger ganska mycket smak och det behövs inte mer för att kycklingen ska kännas lite extra lyxig. Jag hade dessutom förvällda kantareller i frysen som jag fräste tillsammans med lite schalottenlök och balsamvinäger och det piffade förstås till kycklingen ännu mer.

Det är enkelt att skära kycklingen på tjockleken och sedan banka ut den lite grand med handen. Nu finns färdigskivad kycklingfilé från GuldFågeln att köpa, men dem har jag inte provat. Den färdigskivade kycklingen kanske minskar tillagningstiden med fem minuter.

Till fyra personer behöver du:

3 stora kycklingfiléer
50 g kantarellost (1/2 burk Créme Bonjour Deluxe)
en nypa salt
svartpeppar från kvarn
ca 2 dl vitt vin

tandpetare
margarin till stekning
ev. maizenaredning

ca 1 1/2 dl förvällda kantareller
1 schalottenlök
en skvätt balsamvinäger 

Gör så här:

Skiva kycklingen tunt och banka ut den lite grand med handen. Bred på osten och krydda med salt och peppar. Rulla ihop kycklingskivorna och fäst med tandpetare. Bryn kycklingen i lite margarin och lägg den sedan i en ugnsfast form. Häll över vitt vin. Stek i ugnen, 175 grader, tills innertemperaturen är 70 grader. Häll av vätskan från ungsformen, späd med några msk vatten vid behov och låt koka ihop. Om du vill ha en tjockare sås – tillsätt lite maizenaredning.

Fräs kantarellerna tillsammans med finhackad schalottenlök. Krydda med salt och peppar. Tillsätt en skvätt balsamvinäger och låt koka in. Toppa kycklingen med kantarellerna. Jag serverade kycklingen tillsammans med fullkornsris och sallad.

 

Andra recept på fylld kyckling:

Kycklingfilé med soltorkade tomater och ricotta
Kycklingfiléer med salami och rosmarin
Kycklingfilé med squash och tomat
Fetaostfylld kycklingfilé

2 kommentarer

  1. Lallis

    DET såg jättesmaskigt ut!
    🙂
    Kram Lallis

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.