DN:s frukosttest

Det är flera år sedan jag och sambon började äta frukost på lokal på helgerna. Att äta en riktigt god frukost, sitta och prata eller läsa tidningar och bara gotta sig en bra stund är enligt mig den allra bästa starten på en bra dag.

DN På Stan har gjort ett frukosttest och har testat 15 caféer med frukostmenyer. Jag har bara testat några få av dem; t ex Café Frankfurt och Två systrar & en kock som jag skrev om våren 2007.


På Café Frankfurt

DN:s test ger mig flera nya cafétips för helgfrukosten. På Stan-favoriten Bakverket verkar ha en frukost precis i min smak och dessutom hade jag ingen aning om att min nästangranne Petite France serverar frukost.

Jag äter allra helst frukost på Caffè Ugo, men ibland måste man vidga vyerna en aning. Om inte annat för att bekräfta att stammisstället är det bästa.


På Caffè Ugo

12 kommentarer

 1. Maria

  Denise Rudberg tipsar i sin blogg om sina favoritfrukostställen på Östermalm apropå DN:s test.

 2. Johanna

  Frukost ute är mums, men vart går egentligen ett gäng som vill ha brunch (gärna buffé) en lördagsförmiddag?? Trött, seg och ordentligt hungrig får man tydligen bara vara på söndagar, eller har ni några tips? 🙂

 3. Karin

  Cafe String på Söder har brunch både lördagar & söndagar och det finns mkt gott att välja på. Kanske inte så classy men billig & god, finns både gröt, pannkakor, fil/yoghurt och juice/te/kaffe, ägg, olka brödsorter m.m

 4. Helena

  -> Johanna: På Hilma Sofia (korsningen Pilgatan/Bergsgatan på Kungsholmen – mittemot passexpeditionen) serveras brunch på lördagar och söndagar kl 11-16. Jag har inte testat deras brunch, men vet att det är väldigt mycket folk där på helgerna (och då misstänker jag att det är ett bra ställe…). Rapportera gärna om du går dit! 🙂

 5. Marie

  Café Strings frukostbuffé är annars helt fantastisk. För 65 kr kan du äta precis hur mycket som helst och stå dig i princip hela dagen. Sånt gillar man.

 6. Karin

  Hej!
  Jag skulle gärna vilja tips på brunchställen i Lund (som är öppet söndagar) så om ngn läsare av den här bloggen känner till ngt trevligt ställe, dela gärna med er!

 7. Johanna

  Har varit på Hilma Sofia tidigare (bor bara en bit upp längs gatan), jag tyckte det var toppen. Upp-piggande smoothie att börja med, gott bröd och fräscha fina pålägg och så avsluta med att grädda sin egen våffla… oh ja, det var väldigt trevligt, men stället är ju så himla litet…när man är många blir det värre.

 8. Helena

  -> Johanna: Visst är lokalen liten – det kanske är därför det så gott som alltid är fullt. Hm… undrar hur många gånger vi har stött på varandra; jag bor alldeles runt hörnet. 😛

 9. Robster

  Hotell Kung Carl har börjat med sina bruncher igen. Inte den största men fräsch hela tiden (vilket jag inte kan säga om alla jag varit på).

 10. Robster

  Hotell Kung Carl har börjat med sina bruncher igen. Inte den största men fräsch hela tiden (vilket jag inte kan säga om alla jag varit på).

  Annars så måste jag säga att jag är svag för (den något oortodoxa) Caesarkycklingen på Capri mitt emot Café String.

 11. Robster

  Capri… Senil… Ska vara Primo.

 12. frukostälskare

  😉 mmm det ser gott ut

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.