Två systrar & en kock

Jag fortsätter min frukostspaning. Den här helgen var jag på Två systrar & en kock och åt en helt grym grötfrukost. Jag tror att jag har hittat ett guldkorn! Cafét ligger lite undanskymt på Kronobergsgatan 41 på Kungsholmen och om jag inte på förhand visste att det skulle ligga ett potentiellt frukosthak just där, hade jag förmodligen aldrig hittat dit.

Två systrar & en kock

frukostmenyn finns två alternativ; gröt- eller yoghurtfrukost. Jag valde grötvarianten och fick en rejäl tallrik med risgrynsgröt, en fralla med leverpastej och gurka, en kopp Earl Grey-te och ett glas apelsinjuice för 65 kronor. Och jag blev så mätt att jag på fullaste allvar knappt tog mig uppför backen på hemvägen. En god frukost, trevlig personal och ett mysigt café.

Två systrar & en kock

menyn finns även en massa mackor, sallader och scones. Och på hemsidan kan man läsa:

förutom detta har vi alltid massor av gott hembakt och latten är kvarterets bästa! (och enda…)

Som sagt; det är inget cafétätt kvarter, men Två systrar & en kock är definitivt värt en extra sväng neråt Kungsholms Strand!

Två systrar & en kock ligger på Kronobergsgatan 41 på Kungsholmen. Närmaste t-banestation är Fridhemsplan, men du kan även åka hit med buss nr 1, 3 och 4.

9 kommentarer

 1. Lina

  Men ååååh, vad det där ser mysigt ut!

 2. karin

  Hej,
  Brukar titta in på er fina sida ibland och idag fick jag precis det tips jag behövde inför helgens tripp till Stockholm. Skall bo på Inedalsgatan -men utan frukost! 🙂 Tänkte passa på att fråga om ni har några tips om mysig restaurang i närheten till fredag kväll? Barnvänligt!

 3. Elin

  Helena, vilket ar bast av Cafe Frankfurt och Tva Systrar och En kock nar det galler frukost?

  Karin, harligt att du ska bo pa min gamla gata! La Familia pa Alstromergatan brukar tycka om barn (och sa hinner du in pa ROOM och shoppa innan de stanger ocksa). Bord bor nog bokas i forvag.

 4. Elin

  Karin, forresten, om du ar ute med barnvagn vid fridhemsplan sa kan du aven luncha pa Art of Living som ar oerhort barnvagnsliberalt (ryktet sager att de har haft en skylt med texten “max trettio barnvagnar’, men det kan vara en skrona), ta vanster pa st eriksgatan sa ligger det pa hoger sidan strax innan Ahlens. mest prisvart ar de stora sk halsotallrikarna med raris och smaplock!

 5. Helena

  -> Elin: Två systrar & en kock är mer prisvärt, medan Café Frankfurt känns mer lyxigt. Grötfrukost vs. lomo- och manchegofrukost liksom. Bra ställen båda två! Maria har förresten testat andra mackor på Café Frankfurt och de fick också bra betyg. Eller hur, Maria? 😛
  -> Karin: Välkommen till Kungsholmen! 😉 Jag håller med om Elins tips, men vill också hinta om Mälarpaviljongen nere vid Norr Mälarstrand. Jag är osäker på om de har hunnit öppna än, men jag kan traska förbi och kolla läget. En fika eller lunch på Mälarpaviljongen kräver förstås att det är varmt ute, men det är faktiskt värt att sitta invirad i en filt bara för att njuta av utsikten och tänka: “här sitter Ragazzetjejerna så fort de får tillfälle”! :mrgreen:

 6. Maria

  -> Helena & Karin: Jag har för mig att Mälarpaviljongen öppnar på långfredag enligt anslag på huset.
  Och mackan som jag åt på Café Frankfurt var grymt god. Zucchini, tomat, baskisk fårost och chorizo mellan grillade skivor av surdegsbröd. Och så fick man chips (!) till också… Mums!

 7. Elin

  Helena, jag kollade faktiskt pa malarpaviljongens hemsida nar jag skrev forra kommentaren, och de verkar vara i startgroparna for att oppna for sasongen, ska definivit dit asap om ryktet stammer om att de ska oppna igen (Karin, alltsa, ga St eriksgatan enda ner till Ralis sa ligger Malarpaviljongen nere vid vattnet, om du gar fem minuter mot stadshuset, du ser ett litet lusthus som de har nere vid vattnet ocksa)

 8. Linnéa

  Två systrar och en kock verkar vara dundermysigt. Synd att man inte tar sig till stockholm oftare än vad man gör! Får kanske bli ändring på det framöver!!

 9. karin

  Tack för tipsen!!!
  Just nu ser Stocholmstrippen ut att ställas in (sjuka barn 🙁 ) men från den ljusa sidan så kanske Mälarpaviljongen hinner öppna tills vi äntligen kommer i väg..

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.