Café Frankfurt

Vårt gamla frukosthak har bytt ägare och är trist nog inte alls lika bra längre. Kan hända är jag kinkig som hänger upp mig på att tekopparna är hälften så stora, att den lilla fruktyoghurten är utbytt mot naturell yoghurt med müsli och att det inte längre finns några skvallertidningar i tidningsstället. Nåväl, nu är det läge att leta efter nya ställen att äta frukost på om helgerna. Elin tipsade om Café Frankfurt på Pipersgatan och nu har jag och sambon varit där och testätit. Och jag tror att jag utan någon som helst ansträning kan tänka mig att hänga där både nu och då. 🙄

På Café Frankfurt får man vara slug om man ska få ett bord, för det finns bara fem stycken att slåss om. Vi hade tur och kunde precis smyga ner på var sin stol när ett sällskap reste på sig. Jag valde en stor frukostmeny och fick två sorters bröd, lomo och salami, Manchego och en ostsort till som jag inte vet namnet på, fikonmarmelad, apelsinjuice, en kopp te (eller valfri kaffesort för den som önskar) och en skål med riktigt ljuvlig yoghurt, färsk frukt och lite honung. Den stora frukostmenyn kostar 85 kronor och min kommentar var flera gånger “I´m in heaven”. Trots att jag egentligen allra helst vill ha en riktigt svensk macka med leverpastej till frukost gick den här varianten hem hos mig. Galet gott. Om än lite i dyraste laget.

Frukost på Café Frankfurt

På menyn finns även en liten frukost för 40 kr (men jag var inte smart nog att fråga vad den innehåller) bagels, croissanter och ett stort antal grillade mackor.

Café Frankfurt ligger på Pipersgatan 24 på Kungsholmen och du åker dit med t-banans blå linje till Rådhuset eller med buss nr 69 (hållplats Pipersgatan).

På Café Frankfurt tar de inte emot kort, så se till att ha kontanter i plånboken!

4 kommentarer

 1. Linda

  Åh, jag gillar café frankfurt! De är alltid så snälla och gör precis vad man vill ha! Oavsett vad som finns på menyn.

 2. lotta

  Åh, visst är de toppen. hoppas bara att ni inte drar dit större härskaror nu 🙂

 3. Två systrar & en kock » Tre tjejer i köket

  […] fortsätter min frukostspaning. Den här helgen var jag på Två systrar & en kock och åt en helt grym grötfrukost. Jag tror […]

 4. DN:s frukosttest » Tre tjejer i köket

  […] och har testat 15 caféer med frukostmenyer. Jag har bara testat några få av dem; t ex Café Frankfurt och Två systrar & en kock som jag skrev om våren […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.