Det goda Italien

Jag har helt och hållet snöat in på böcker och tidningar om italiensk mat. Det senaste tillskottet i kokbokshyllan är Peter Loewes “Det goda Italien” som handlar om maten och människorna i de italienska landskapen. Nu har jag tänkt att jag ska få koll på var den bästa olivoljan tillverkas (visste ni t ex att i Emilien växer inga olivträd – där använder man bara smör!!!) och hur pastan tillagas i Bologna. Och inte minst läsa berättelserna om hur italienarna umgås runt maten.

Det första avsnittet handlar om Rom och jag är nästan helt säker på att bilden nedan kommer från matmarknaden på Campo dei Fiori. Där jag gick bananas i maj 2007.

Edit! Bilden är från matmarknaden i Testaccio, inte från Campo dei Fiori som jag trodde. Se författarens kommentar nedan!

Det goda Italien

“Det goda Italien” ligger bedvid min säng för tillfället. Jag bläddrar i den lite nu och då. Och drömmer om nästa resa till det matmagiska landet i söder.

5 kommentarer

 1. Maria.

  Mums, italiensk mat är underbar! Efter 2 veckor i Italien nu i sommar, så kan man inte göra annat än längta tillbaka.

  Kolla gärna in min nya matblogg, första inlägget skrevs idag. Husmanskost på menyn 😉

 2. KarinW

  Drömmer om en matresa själv men det kanska är lättare att skaffa boken……

 3. Peter Loewe

  Hej!

  Tack för snälla ord om min bok. 😆
  Marknadsbilden i boken kommer från min favoritmarknad i Testaccio som är lite mer autentisk än Campo dei Fiori, tyvärr snart föremål för ombyggnad så vi är lite oroliga för att den fina miljön kanske kommer att försvinna och inte finnas kvar i en ny inomhusmarknad där allt kommer att vara tipp-topp.

  romhälsningar

  Peter Loewe

 4. Helena

  -> Peter: Bra att du redde ut det där med bilden. Jag som var så säker på Campo dei Fiori… 🙄 Synd att jag missade Testaccio!

 5. Vinn ”Det goda Italien” av Peter Loewe » Tre tjejer i köket

  […] I den sista tävlingen för den här gången kan en lycklig vinnare kamma hem ett ex av boken ”Det goda Italien” av Peter Loewe. Läs Helenas blogginlägg om boken här! […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.