Jag har varit på Taxinge Krog!

Taxinge Krog har funnits på min önskelista över restauranger att besöka ända sedan Elin och Maria skrev lyriska inlägg om den lilla pärlan förra våren/sommaren. I förra veckan, på sambons födelsedag, var vi där tillsammans med Maria och J.

Taxinge Krog

Taxinge Krog

Taxinge Krog ligger nästan precis mittemellan Södertälje och Strängnäs och från Stockholm tar resan en dryg halvtimme med bil. Omgivningarna är lantliga, allén underbar och ljuset över åkrarna lite magiskt framåt kvällningen. Restaurangen ligger i en gammal handelsbod och en hel del av inredningen finns kvar.

Taxinge Krog

Taxinge Krog

Menyn är inte stor, men alternativen desto mer lockande. Jag valde kräftskagen på toast med varmrökt lax till förrätt (110 kr). Så god! Laxen gjorde sig definitivt bra tillsammans med kräftröran.

Taxinge Krog

Jag äter gärna fisk när jag är på krogen och särskilt när jag vet att köket är bra. På min tallrik fick jag hemrökt rödingfilé, somrig sallad med roman, färskpotatis, rädisor, sockerärtor och parmesandressing (195 kr). Rödingen var alldeles perfekt; lagom rökt och mjuk i konsistensen. Dessutom passade salladen och dressingen med lite “ceasarkaraktär” väldigt bra till.

Taxinge Krog

Efter två rätter var jag mätt, men ändå sugen på en dessert. Det blev en fruktsallad (jordgubbar, druvor, ananas och melon) med sabayonne och mandelskorpa (75 kr). Precis lika gott som det låter.

Taxinge Krog

En väldigt lyckad sommarkväll. Taxinge Krog är en liten och familjär restaurang med god och prisvärd mat. Servicen är bra, vilket höjer matupplevelsen ytterligare ett snäpp. Passa på att åka hit innan de stänger för säsongen!

Hitta till Taxinge Krog:

3 kommentarer

  1. Elin

    Åh! Vi pratade om Taxinge Krog senast igår! Finare sommarutflykt finns nog inte på kartan! Måste nog förhandla lite till här hemma nu!

  2. Eva

    Snubblade in i jakt på någor HELT annat .. men glad är jag för det. En så härligt, lustfylld plats att läsa och lära om mat. Lägger genast till Er bland favoriter! 😀

  3. Fredrik

    195 pix för rödingen var lite dyrt trots att den var hemrökt…tycker jag nog 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.