Pumparisotto med kryddkrasse

I grönsakslådan från Årstiderna kom det med hokkaidopumpa som fick bli huvudingrediens i dagens risotto. Jag vet inte om pumpan i sig smakade så mycket men det blev bra tillsammans med kryddkrasse och en av mina favoritostar.

Till risotton hade vi en honungsglacerad älgkalvsryggbiff som skötte sig själv i ugnen medan risotton puttrade på spisen.

PUMPARISOTTO MED KRYDDKRASSE, 2 portioner

  • 3 nävar tärnad hokkaidopumpa, ca 1 x 1 cm
  • ca halv lök (liten), fint hackad
  • smör att fräsa pumpa och lök med
  • 1,5 dl arborioris
  • 2-3 dl grönsaksbuljong
  • en halv ask kryddkrasse
  • tärnad Allerum XO ost
  • salt och peppar
  1. Fräs pumpatärningarna en stund tillsammans med lök.
  2. Strö i riset och låt det fräsa en stund.
  3. Spä på buljong lite åt gången och rör om. Låt det sjuda i ca 15 minuter.
  4. Tärna Allerum XO-ost och rör ner i den varma risotton.
  5. Salta och peppra.
  6. klipp ner kryddkrasse. Klart!

2 kommentarer

  1. Joakim

    Mm det lät gott det ska jag prova nu till helgen. Bra, snygg och välskriven Blogg för övrigt som jag kommer återkomma till. Titta gärna in på http://hygienkonsult.blogspot.com som är ett mirsmars av lite skåpmat, lite skräpmat, en krydda i tillvaron och lite matnyttigt..

    Ha de gott Joakim

  2. Elin

    Du är så välkommen tillbaka 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: