York: The cornish pasty bakery

Det här är ett av mina måsten när jag är i England: frasiga pastrys som du köper över disk och äter direkt på gatan är hur goda som helst. Det är helt enkelt nybakade smördegsinbakade knyten med olika fyllningar. The Cornish Past Bakery finns i York och här blev det en matpaus under mullbärsträdet på det lilla torget mittemot bageriet.

Min favorit är med kyckling och curry, sambon äter sin pastry med biff och stiltonost medan tvååringen i familjen festade loss på en fylld med hemlagad korv. Det kostade drygt 6 pund för alla tre inklusive varsin dryck. Helt klart en perfekt matpaus för familjen där det finns små med mycket spring i benen (och mammor som har mest fokus på att springa i affärer…)

PS! Du hittar även pastrys på Taylor&Jones på Kungsholmen om du inte hinner åka till England!

4 kommentarer

 1. Anna

  Visst är de goda!! 😉

 2. Charlotta

  Haha, de är ju ett måste! Pasties är nästan det jag saknar mest i Sverige men för mig är det cheese & onion. Tack och lov finns de på alla större stationer i London också för den händelse man inte ska hem till York. Det “lilla torget” var faktiskt inget torg under medeltiden utan där var en liten kyrka. Staden har förstörts en del i modern tid. Har du förresten testat Petergate Fisheries lite snett över gatan? Apropå Magpie :))) Runt hörnet in på Goodramgate finns också stället med supergoda pork & apple sauce sandwiches! Vilken längtan jag fick nu! Näääär ska vi slå hål på myten om den äckliga engelska maten!?!?

 3. Elin

  Charlotta, du får börja matblogga!

 4. Lars

  Cornish pasty (inte pastry) är så himmla enkelt att göra. Cornish pasty är som typ en pirog med biff, potatis, lök och kålrot. Ingredienserna steks inte i förväg utan kokas i “pirogen”. Detta är en Cornish pasty.
  Andra smaker är helt enkelt “Chicken pasty”, “Cheese pasty” osv.:cool:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.