Vårt kök

Då var det äntligen dags.

Köket har varit ett diskussionsämne sedan vi flyttade in för drygt ett år sedan och dagarna före jul så kom vi oss äntligen för att beställa ett nytt fräscht sådant. Det gamla köket var nämligen opraktiskt och slitet. Vi hade dåligt med förvaring och bänkyta. Elspisen höll på att packa ihop och en bänkskiva fick spikas fast med jämna mellanrum. Dessutom fanns det två olika sorters skåp i köket. Dels de söta femtiotalsluckorna i gult som inte var så praktiska och dels de fula vita åttiotalsskåpen. Det är helt galet att två matintresserade människor har stått ut så länge i den här misären.

I fredags åkte det gamla köket ut och nu hörs slipmaskinen surra med jämna mellanrum i det ekande tomma rummet. Nya skåp kommer på torsdag men så är det den måttbeställda bänkskivan som kommer först den tjugoandra januari. Som extra cliff hanger så åker sambon till USA den tjugotredje så han får då ingen skjuts till Arlanda om inte köket är klart.

Vad vi ska äta under den perioden vet jag inte. Vi har redan hunnit med hämtpizza och thaiwok från vårt lokala thaipang. Ikväll blev det mackor (Grand Blanc från Gateau, här gäller det att hitta tröst i vardagen) med mickrade köttbullar och rödbetssallad och det är nog inte en diet som jag klarar i längden. Jag hallucinerar redan efter kokt potatis. I morgon funderar jag på grekisk sallad men annars känns det trögt att komma på god vardagsmat som inte är halvfabrikat och som går att laga utan spis. Alla tips mottages tacksamt på vad vi ska äta framöver!

jag hade en gång en spis...

12 kommentarer

 1. Gabbi

  Köp en sån där elektrisk spisplatta för några hundringar och ställ på en pall, då kan man iaf koka potatis eller bulgur eller likande och kombinera med kallt kött eller fisk. Sedan tas den med till sommarstället, så att man kan steka eller koka potatis utomhus en varm sommardag.

 2. Filippa

  Kolla till å med om ni inte kan hyra en kokplatta nånstans. Annars finns det väl sånt där micro-ris /potatis ? Risgrynsgröt funkar i mikron 🙂 Men annars får det väl bli sallad och tillbehör…..:evil:

 3. Pernilla

  Potatisen finns väl numera också i mikroanpassad förpackning — kanske kan fungera som substitut i ett par veckor.

  Om ni vill ha lite perspektiv kan jag tala om att köksrenoveringen hemma hos mig tog fyra månader, då gjorde jag och min pappa allt jobb själva på lediga stunder…

 4. Nina

  Hmm, svårt. Har svårt för micro-mat och vet inte mycket om vad som finns att köpa på den fronten. Men cous-cous (och liknande gryn) kan man ju laga till med hjälp av vattenkokare. Häll kokande vatten över grynen, låt stå och dra, rör om – klart! Blanda med goda grönsaker, feta-ost, färdiggrillad kyckling och strö över cashew-nötter. Lycka till!

 5. Annika

  Jag kan ju lite uppmuntrande meddela att vi totalrenoverade köket för två år sedan, och när allt väl var ute så tog det knappt en helg att lägga nytt golv och montera och få in alla skåp och vitvaror, och därefter ytterligare två dagar med kakel, så det behöver inte vara så farligt.
  Under tiden kan man ju alltid använda sig av triangakök (alternativt annat friluftskök) om ni har ett sådant, där kan man laga allt! Testade senast i helgen då vi hade strömavbrott här i skåne…
  Lycka till med renoveringen!

 6. Annika

  Förresten, om du nu har stormkök, alternativt kokplatta, och fantasin tryter på riktigt (eller du bara har lust att hitta en ursäkt att köpa en ny kokbok:wink:) så finns det en kokbok som heter “på en låga” och är specialiserad på matlagning på bara en värmekälla.
  http://www.bokus.com/b/9789197609012.html?pt=search_result

 7. Elin

  Bra tips! Förresten så har vi kommit på att vi ska grilla ute någon kväll 😉 Stormkök har vi inte men idén med att koka bulgur med vattenkokaren gillade jag! Hade intentionen att koka bulgur ikväll med det slutade med att vi hämtade kebab. Grejjen med att renovera är ju att man inte riktigt har tid med matlagande heller 🙄

 8. Lena

  Du ha rju redan fått en massa bra förslag så jag tänkte helt sonika skicka iväg en middagsinbjudan istället. Så slipper du se eländet nån kväll iaf. 😉 Hojta när du kan daarling!

 9. Imsa

  Köp mat från Gooh, lär ska vara gott: http://www.gooh.se/

  /Imsa

 10. Elin

  Gooh är tacksam nödvariant på jobbet där vi har dem i kylen, lite dyra i förhållande till annan färdigmat, men absolut, de är goda 🙂

 11. Vårt kök #2 » Tre tjejer i köket

  […] känns inte som om det har hänt så mycket sedan sist men det har det ju förstås: sambon har varit flitig med att måla tak, väggar och lister. […]

 12. Två år senare » Tre tjejer i köket

  […] är att låtsaslaga mat på det lilla miniköket. Igår var det barnkalas här hemma och eftersom vi saknar kök så fick det bli köpta tårtor från […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.