Jag också

Lotta undrar vilka sju saker som jag önskar mig till jul och Maria har redan bloggat om sina önskeklappar inför julen så här kommer min lista:

Mest av allt önskar jag nog mig en Electrolux Assistent. Jag har avgudat Kitchen Aid hur länge som helst nu men ju mer jag läser om olika maskiner verkar den förstnämnda bättre och mer praktisk hur snygg Kitchen Aid än är.

De finaste skärbrädorna heter Sigvard och kommer från Sassabrassa och mottages tacksamt.

Sedan behöver det här hushållet ett par snygga cocktailglas. Inte bara till Cosmopolitans utan även för snygga förrätter och efterättspresentationer. Giriami har flera snygga varianter som tex Sunset Martini. Fatta bara hur glammig morgonjuicen skulle bli i ett liknande glas!

Ett par snygga mixskålar vore också välkommet, dels gillar jag Royal vkbs design men jag är ödmjuk och kan tänka mig ett par Margretheskålar i nödfall.

Galet snygga är de svartvita kaffekopparna Zebra från Gefle även om risken är stor att jag inte skulle våga använda dem ifall jag skulle slå sönder dem.

Slutligen två önskningar kvar och då får det blir kokböcker, Långkok och Vinterns Söta.

5 kommentarer

 1. Noac

  Måste bara slå ett slag för Assistenten från E-lux, oerhört bra och STARK, funkar till det mesta. Sanslöst stabil och stadig, rör sig inget trots fullt blås på maskinen. KÖP (eller önska på) 🙂

 2. Martin

  Både Långkok av Jens Linder och Vinterns söta av systrarna Eisenmann är jättebra. Och ja, jag har dom båda och det är svårt att säga vilken som är bäst så skaffa båda så så kommer vintern att att fyllas med massor av god mat och ännu mera kakor och godsaker.

 3. Elin

  Noac, just nu så håller jag på att förhandla bort den från julklappslistan i förmån för det-gemensamma–utgifter-i-hushållet-kontot, det känns som om jag var i mål när jag yppade att man kan göra korv med den. Timerfunktionen verkar också guld när jag researchar på nätet 🙂

 4. Mamma Mat

  Önskar mig Margareteskålarna i rött och vitt av tomten i jul….

 5. Brödpinnar med rosmarin och parmesan » Tre tjejer i köket

  […] tog mig pinsamt nog flera år innan jag bestämde mig för huruvida en Kitchen Aid eller en Ankarsrum Assistent skulle få flytta […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.