Pappardelle med räkor och vitlök

En snabb pasta med räkor passar extra bra när julförberedelserna tar mycket tid. Och kanske ännu bättre efter julhelgen när man är mer än trött på sill, jansson, skinka och köttbullar.

Den här pastarätten går superfort att laga. Nästan så snabbt att man inte hinner med. Hacka och förbered allt innan du sätter igång.

Ingredienser

Till två personer behöver du:

3 pappardellenystan
500 g oskalade räkor
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
en liten snutt röd chili
ca 10 champinjoner
1/3 squash
15 cocktailtomater
cest och saft av 1/2 lime
3/4 dl vatten
1/4 fiskbuljongtärning
1/3 kruka gräslök
parmesan eller pecorino – till servering

Gör så här:

Enklast är att hacka och skära alla ingredienser innan tillagningen börjar. Finhacka vitlöken och chilin och skär champinjoner och squash. Cocktailtomaterna är godast hela och gräslöken funkar fint att klippa.

Koka pastan. Fräs vitlöken i olivoljan. Tillsätt sedan cocktailtomater, champinjoner och squash och låt fräsa i ett par minuter. Häll i limesaft, vatten, buljongtärning, chili, salt och svartpeppar. Låt puttra på svag värme i ytterligare någon minut. Vänd i räkor och gräslök och dra grytan från plattan så fort räkorna blivit genomvarma. Blanda med pastan eller servera vid sidan om. Toppa med lite parmesan eller pecorino.

Pappardelle med räkor och vitlök

Helenas kommentar: 1 dl vitt vin hade varit riktigt gott att ha i pastarätten, men eftersom jag inte hade något vin hemma fick det bli vatten och lite buljongtärning istället. Inte precis samma smak, men ändå gott. Ha i lite riven parmesan på slutet när du vänder ner räkorna, så blir det extra gott.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.