Kära tomten

Det här blir en kombinerad önskelista och tips om julklappar! Jag skulle gärna se något av följande i fina paket med mitt namn på under granen:

Mandolin att skära fina skivor med
Kyocera mandolin med keramiskt blad

Praktisk bakduk/bakplåtspapper
“evighetsbakduk” i silikon

Praktiska mått
Dalla Piazza Nuscup mini och maxi mått

Solens smak

Solens smak: nya matresor till Italien av Bo Hagström

Vinterns söta

Vinterns söta av ragazzefavvisarna systrarna Eisenman

Mina fastrars mat

Mina fastrars mat: menyer från Maddaloni av Paolo Roberto

Bilder från Vikingsun, Clas Ohlson, AdLibris

8 kommentarer

 1. Petra

  😛
  Jag skaffade mig en Kyocera mandolin i våras. Många undrade vad i hela fridens namn jag skulle med den till.
  Jag vet idag inte hur jag klarade mig utan den innan. Det är nog det bästa, enklaste och snabbaste redskap jag har idag i köket. Kommer inte tomten med en så KÖP en själv ! Det är väl investerade pengar i mitt tycke !
  MVH Petra-Kalmar

 2. Marie

  ang mandolinen. kan den strimla också eller skivar den endast?

 3. Maria

  Marie: Den skivar! Vill man strimla så finns det (så klart) ett annat verktyg för det – en julienneskärare. Det optimala vore såklart om man kunde göra både och med samma redskap och jag vet att det finns lite större mandoliner med utbytbara delar där man både kan skiva/strimla. Jag vill helst ha ett litet verktyg så jag får nog nöja mig med den ena funktionen.

 4. Elin

  Jag köpte en Kyocerakniv i Tokyo förra vintern och jag ska nog tillägga att keramiska verktyg är väldigt ömtåliga. Väldigt ömtåliga 😥

 5. Anna

  Såg att rek priset för mandolinen var 320:- på hemsidan.
  Jag köpte min via bokklubben MAt&Njutning för 199:-.
  Den är helt suverän. Kan klart rekomenderas. Är lite sugen på julieneskäraren också.

 6. Maria

  En sån där mandolin vill jag också ha, och måttsatserna verkar också roliga.

  Vinterns söta är alldeles underbar! 🙂

 7. Maria

  Via Mungbönorna hittade jag lite billigare strimlare och julienneskärare hos Inreda.com, ett litet tips så här i julklappstider! Sök efter peel appeal!

 8. Anna

  Först av allt vill jag säga att ni har en suverän blogg!!
  Så vill jag ocksa varna för Dalla Piazza Nuscup, jag har en av ett annat märke och tyvärr så går inte skopan ända upp till kanten så om du till exempel ska använda honung så blir det väldigt geggigt för allt lämnar inte mätkoppen. Be tomten kontrollera detta innan tillverkningen….

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.