Rabarbersaft med lime och ingefära

Att ha egen rabarber hemma i trädgården är fin vardagslyx. Sambon har kokat rabarberchutney och jag har laborerat med kakor och paj – och idag blev det premiär för egen rabarbersaft! Rabarbersaften blev härligt rosa och gröna limeskivor i glaset blir snyggt vid servering!

RABARBERSAFT MED LIME OCH INGEFÄRA, på ett ungefär

  • Koka ca ett kilo tärnad rabarber.
  • Smaksätt med saft från en lime (ja förutom socker då) och en rejäl bit färsk ingefära.

Ingefäran kom med lite i sista minuten, dvs efter att rabarbern hade passerat saftduken och skulle kokas upp igen. Nästa gång så kokar jag nog den direkt med rabarbern för att få ut mer smak.

8 kommentarer

  1. Hanna

    Åh, det lät gott. Måste prova. Brukar blanda rabarberna med jordgubbar men ingefära är kanske the shit istället?

  2. Oskar

    Bild! Jag vill se bild på din vackra saft med limeskivor i glaset. Låter såå gott. Mormor kokade sådan. Men använde ingen lime. Kanske inte så konstigt med tanke på att hon såg banan som en nymodighet…

  3. Elin

    Hanna, jordgubbar är också en god kombo, så gör en sats av varje kanske?
    Oskar, kameran fungerar inte Det går inte att ställa in skärpa eller zooma. Ny kamera blir väl till jul ungefär känns det som 🙁

  4. Erika

    Rabarbersaft är sommar i ett glas. Härligt! Själv kokade jag rabarbersyl efter ett recept i Allt om mat. Den blev välridg fast. Passar nog bäst till bakning. De hade en rabarberbulle, släta bullar av vetedeg, fyllning i gropen av bl.a. mandelmassa och rabarbersylten ovanpå. Såg mumsigt ut, men jag har alltså bara testat sylten.

    Jorgubbar och rabarber är finfin kombo. Gjorde marmelad på dessa förra året, ljuvligt.

    Tack för en kanonsite, ni gör ett toppenjobb tjejer!

  5. Daniel

    Har du nått recept på`t?

  6. Elin

    Erika, jag funderade också på rabarberbullar men nu har jag tömt trädgården på alla rabarber som finns, så det får bli nästa år 🙂
    Daniel, jag följde DNs recept, bytte ut citron mot lime och la till ingefära;
    http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=118&a=661518

    (jag tog två tumstora bitar ingefära, prova dig fram!)

  7. Erika

    Till sylten skulle det vara 1 kg rabarber. Man kan ju köpa i affärn´för 12-15 :-/kg om man vill. Det är ju inte alla som har rabarber i trädgården, men ändå vill sylta och safta

    Jag har också rensat och använt allt. Men visst kommer det mer allteftersom, hela sommaren?! För jag vill ha paj också!:wink:

  8. TJ

    Rabarbern slutar inte växa förrän frosten kommer! Njut hela sommaren!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.