Eat Sweden: Mississippi Inn

Jag fick ju en Eat Sweden-bok i födelsedagspresent från bloggkompisarna och även fast vi äter ute väldigt ofta har den inte kommit till användning förrän nu. Vi har snöat in för mycket på gamla favoritställen helt enkelt istället för att utforska nya. 😳

Vårt första val ur boken blev i alla fall Mississippi Inn på Nytorgsgatan eftersom det låg behändigt nära en lägenhetsvisning som vi var på. På Mississippi Inn serveras grillat med valbara tillbehör såväl som rätter med inspiration från den amerikanska södern och det var inte helt lätt att välja från menyn.

Till förrätt delade vi på en portion Friterade mozzarellastavar med chipotlemajonnäs. Tre långa stavar med härligt seg mozzarella innanför ett knaprigt “skal”. Lagom att dela på eftersom det är rätt mättande.

Till varmrätt valde jag Grillad red snapper med hush puppies (friterade bollar av majsmjöl, ägg och lök) & coleslaw och sambon valde Kyckling gumbo med chorizo, okra, paprika & blekselleri. Jag var inte helt nöjd med mitt val, men det är inte restaurangens fel utan snarare så att det inte passade min personliga smak. Sambon var mycket nöjd med sin generösa portion gumbo.

Därefter var vi tvungna att vila oss en stund innan vi vågade oss på en titt på dessertmenyn. Sambon valde marängtäckt Key lime pie, som var god men tyvärr lite kall. Själv kunde jag inte motstå Varm chokladbakelse och passionsfruktssorbet, jag är ju trots allt galen i choklad. En riktig pärla med flytande inre, nästan som chokladfondanten som vi är så förtjusta i här på bloggen.

Summa summarum så tyckte vi att Mississippi Inn var en trevlig bekantskap dit vi kan tänka oss att gå fler gånger!

Hitta hit:
Du hittar restaurangen på Nytorgsgatan 33 och lättast tar man sig hit med buss nr 3 till hållplats Åsögatan, eller t-bana till Medborgarplatsen eller Skanstull (men då får man gå en bit).

Karta hos Google Maps

7 kommentarer

 1. Anne

  Niiiice. Jag åt där precis när de öppnade, och det var jättegott tyckte jag. Sen har jag försökt gå dit två gånger till, men lyckats pricka in a) fullsatt (det här med att boka bord är inte min starka sida) och b) “nej, vi har bara kräftor idag”. 😯

 2. Husmoderns

  Bäst är deras hamburgare och framförallt Philly Cheese Steak(sandwich?)!

 3. Anna

  Mississippi Inn är en av mina favoriter på Söder. Mina heta tips på menyn är Baby Back Ribs med valfria tillbehör – men missa inte majskolven. Sedan MÅSTE man är Mud Pie. Den är bättre än originalet…..
  Sjukt bra.

  /A

 4. Ice Cream

  Missa inte deras San Antonio Chili, nötgryta med bönor och selleri – makalös! Tyvärr var det mycket längesen jag var där så jag vet inte om den fortf finns på menyn.

 5. Carl

  Mississippi Inn på Södermalm är ett perfekt ställe om du gillar sadomasochism. Snorkig personal ger begränsad service i slow-motion. När servitören sedan spiller/häller öl över en av middagsgästerna vid mitt bord, så får man en utskällning: “Ni får faktiskt räkna med att få lite öl på er. Det ingår. Era kläder var nog inte rena från början.”

  1. Maria

   Carl: Trist om det är så nu! När inlägget skrevs för nästan 4 år sedan var vi nöjda med vårt besök, men det har ju runnit en del vatten under broarna sedan dess.

 6. Elin

  Carl, usch vad trist sätt att bli bemött på! Jag hade nog i ren ilska ringt upp personalansvarig efteråt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.