Kronärtskocksröra

När vi var på Bistro Süd för ett par veckor sedan fick vi en finfin kronärtskocksröra att ha på brödet. Riktigt god, men utan krusiduller. Nyligen mixade jag ihop kronärtskockshjärtan med olivolja, citron och kryddor och det blev minst lika gott som på krogen.

Kronärtskockor

Till brödröra åt fyra personer behöver du:

5 kronärtskockshjärtan
1 tsk olivolja
10 droppar citronsaft
2 nypor flingsalt
några varv med svartpepparkvarnen

Gör så här:

Mixa kronärtskockorna med en stavmixer. Tillsätt olja, citronsaft, salt och peppar. Låt stå kallt i ca 15 minuter innan servering. Bred på ett gott bröd och servera till ex. soppa eller som tillbehör på en buffé.

7 kommentarer

 1. Martin

  Är det säsong för kronärtskockor nu? Jag tycker jag inte hittar den i grönsaksavdelningen.

 2. Anne

  Åh – färska, kokta kronärtskockshjärtan, eller på burk?

 3. Helena

  -> Martin & Anne: Jag använde faktiskt burkhjärtan och var lite lat… Men eftersom jag tycker att färska kronärtskockor är så snygga kunde jag inte låta bli att putta in en bild i inlägget. 😉 Själva röran är ju inte så fotovänlig… Jag har inte heller sett några kronärtskockor i butiken på ett tag. Jag ska spana lite när jag är i mataffären nästa gång, Martin!

 4. Minstingens mamma

  Det finns färsk kronärtskocka att köpa i Hötorgshallen, i alla fall i måndags.

 5. Anne

  Utmärkt, då testar jag med burkvarianten 🙂 (SÅ kul är det inte att stå och koka och skala färska..)

 6. Persiljerotssoppa » Tre tjejer i köket

  […] Skala persiljerötterna och potatisarna och skär dem i bitar. Hacka schalottenlöken. Fräs löken i lite olja och tillsätt sedan persiljerötterna och potatisen. Häll på drygt hälften av vattnet och smula i buljongtärningen. Låt koka tills potatisen och persiljerötterna är mjuka. Mixa soppan med stavmixer och värm sedan på den på nytt. Tillsätt grädden, finhackad bladpersilja och späd ev. med mer vatten. Krydda med vitpeppar och ev. lite salt. Servera med bröd och t ex kronärtskocksröra. […]

 7. Födelsedagsmingel med bubbel » Tre tjejer i köket

  […] crostinis med Helenas kronärtskocksröra […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.