Bistro Süd

Efter att ha sett Kvarteret Skatan på Rival en lördag för ett par veckor sedan, var jag, min M, Maria och hennes J på Bistro Süd; en liten och tajt kvarterskrog alldeles i närheten av Mariatorget på Söder.

Trots att vi kom nästan en halvtimma för tidigt var det inga problem att få vårt bord. Medan vi tittade på menyn drack vi var sitt glas champagne (Nicolas Feuillatte) och jag bestämde mig till slut för ankbröst med potatisbakelse (det har gått ett tag och jag minns inte exakt; rätten finns inte heller med på deras meny på nätet). Resten av sällskapet beställde renkalvinnanlår med enbärssky, skogschampinjoner, mandelpotatispuré och hjortrongelé och hängmörad biff, bearnaisesauce, hemgjord pommes frites och fransk tomatsallad.

Bistro Süd

Ofta tycker jag att brödet med tillbehör som man får medan man väntar på första rätten ger en bra fingervisning om hur bra stället är. Sällskapen vid borden bredvid fick sina brödkorgar, men vi fick vänta bra länge innan vår kom på bordet. Servitrisen for som en skållad råtta mellan borden och hade inte riktigt tid för oss. Vid inte mindre än två tillfällen pratade hon med oss under tiden hon var på väg bort till ett annat bord och vi kände oss onekligen lite nonchalerade. Nåväl, brödet och en kronärtskocksröra kom till slut till vårt bord och smakade riktigt bra.

När varmrätterna landade på bordet gav min kamera upp. Typiskt. Eller… för M och J var det kanske som en skänk från ovan, för de slapp ju för en gångs skull att skämmas för vårt fotograferande på korgen. 🙄 Mitt ankbröst var gott och portionen lagom stor. Till varmrätten drack vi det säkra kortet Penfolds Rawson’s Retreat och vattnet Nordaq Fresh.

Till dessert åt jag hallonsorbet som verkligen smakade hallon. Gott, med andra ord. Och kameran vaknade till liv efter att ha fått vila en stund.

Hallonsorbet med champagne

Jag gillar verkligen kvarterskrogar. Atmosfären är ofta gemytlig och avslappnad och det tilltalar mig. Bistro Süd är inget undantag, men personalen kändes stundtals lite forcerad.

Ett omatigt tips: Kvarteret Skatan spelas på Rivalscenen fram till 31:a mars; se den om du vill skratta och må gott under en och en halv timma!

4 kommentarer

 1. Maria

  Ankbröst? Jag har för mig att det var pärlhöns, men jag kan ha fel. 🙄 Min renkalv smakade i alla fall himmelskt gott!

 2. Helena

  -> Maria: Du har så rätt, visst var det pärlhöns. 😳 Varken M eller jag kunde komma på vad det var vi hade ätit… konstigt, för det var ju gott! 🙄

 3. Lena

  Hej tjejer:razz:
  Gillar ni kvarterkrogar och god mat så är klivet till Solna och Bistro Stråket i Råsunda värt varje steg. http://www.bistrostraket.se
  Tro mig jag har varit där mången gång. Läs http://www.alltomstockholm.se
  Lena

 4. Kronärtskocksröra » Tre tjejer i köket

  […] vi var på Bistro Süd för ett par veckor sedan fick vi en finfin kronärtskocksröra att ha på brödet. Riktigt god, […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.