Marulk med räkor och pinjenötter, smörslungad bladspenat, rotmos och sås med saffran och tomat

Det här var en riktig skafferitömning. I frysen hittade jag marulk och räkor. I kylen fanns bland annat creme fraiche och spenat. I skafferiet låg det morötter, potatis och pinjenötter. Och så här blev det med lite inspiration från arla;

Pinjenötter frästes i smör tillsammans med grovt hackade räkor och dill. Denna röra hamnade sedan tillsammans med flingsalt på marulksfiléerna i ugnen. Det tog cirka 20 minuter i 175 grader.

Spenaten blev fräst i smör och rotmoset blev snabbt fixat med morötter, palsternacka och potatis. Lite gräslök åkte i också.

Såsen krävde inte någon större ansträngning. En av de smaksatta creme fraicheburkar som jag gillar att fuska med är den med saffran och tomat. Den värmdes snabbt och fick lite extra smak av två matskedar konjak.

En snabb fiskmiddag utan större ansträngning!

3 kommentarer

 1. Helena

  Jag älskar egentligen marulk men äter den inte då den är starkt hotad och rödlistad hos WWF. Man kan väl välja gös istället? 😀

 2. Charlotte

  Att “hitta” marulk vid skafferitömning kallar jag lyx – vid mina skafferitömningar hittar jag inte annat än konserver och torrvaror – och har jag marulk i gömmorna är jag ytterst medveten om det eftersom den då är nyinhandlad 😉
  Rätten låter supergod!!!!! Måste prova – så snart jag fyllt på mitt skafferi så pass att det kan tömmas på marulk.. 😉

 3. Elin

  Gösen är minst lika god så ja den köper vi gärna. Numer köper vi inte marulk över huvudtaget men hänvisning till “rödlyset” hos WWF, men receptet får ju ligga kvar här ändå som inspiration. Att jag “hittar” oväntade saker i frysen får jag nog skylla på min sambo för 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.