Tips inför Köpenhamns-resa?

Ni var ju så duktiga på att tipsa om Budapest så vi kör väl vidare med nästa läsarfråga som kom i en kommentar till Budapest-inlägget från Karin:

Kanske inte helt rätt ställe att fråga men jag undrar ung samma sak fast om Köpenhamn dvs trevliga ställen att äta, hänga & shoppa på. Har varit där många ggr men tycker om att besöka nya ställen

Nu var det ett tag sedan jag själv var där, men jag minns fortfarande våra besök på Peder Oxe med glädje. Ah ljuva smørrebrød!

24 kommentarer

 1. Dan Stenqvist

  Les Trois Cochons är ett hett tips om man får lite på Mattias Kroon. Har ej varit där själv en, men nästa gång jag är över sundet kommer denna restaurang vara det givna valet.
  Lär mer här:
  http://www.nojesguiden.se/krog/12479

 2. karin

  Som boende i Malmö får man ibland med tidningen trevliga tips på vad man kan göra i Köpenhamn, var man kan promenera, dricka the, äta etc. Själv har jag en runda som sammanbinder stans garn och tygaffärer.
  Jag skall se var jag lagt mina tidningar, för jag brukar spara dessa, vore bra att veta vad du är intresserad av att äta och shoppa, titta på folk vid bra väder rekommenderar jag Nyhavn eller något av torgen längst Ströget, men det finns andra stadsdelar som är låt oss säga pittoreska, vill man dricka öl finns det ett ställe vid Tivoli som brygger eget öl ( har inte testat själv)

 3. Marie P

  Det får bliett klassikt tips.
  Det är ju ida davidsens smörrebröd som det vore lag på
  att besöka när man är där.
  Ida har ju även varit på svensk tv och lagat sina smörrebröd ånga banor.
  Har släkt som bott i köpenhamnoch varit där många gånger då även prinsarna med familj suttit vid borden.
  Hon har rekord i smörrebröd och de har lagats smörrebröd i generationer i den familjen.
  Men snurra in på sidan idadavidsen.dk
  Där trycker du genast på Ud af huset
  Läs och låt snålvattnet rinna.
  Vi som får stanna hemma får väl köpa rödspetta att panera och fixa lite reumoladsås till,skirat smör med dill i samt potatis och lite kapris och en citronklyfta.
  HJÄLP nu åker jag oxå dit snart tror jag.

 4. Mi

  Era ora är vår favorit! En stjärna i Guide Michelin och en del andra utmärkelser också. Vansinnigt god mat och hemskt trevlig och diskret service. Rekommenderas! http://www.eraora.dk

 5. Jens

  Min bror var på Noma i Köpenhamn i vintras och det var tydligen det bästa han någonsin ätit. Ganska saftig priser men tydligen värt pengarna. Planerar själv en tripp till Köpenhamn och Noma i år om plånboken tillåter 😛 http://www.noma.dk

 6. Anders

  “Den lille fede” är en väldigt fin liten restaurang vid Rådhuspladsen där man får fem- eller sjurättersmenyer inklusive passande viner. Annars är “Ketchup” ett ganska hett inneställe. När Tivoli är öppet (från 1 april) ska man gå på “Ultimo”.

 7. Elin L

  Jag har sparat ett visitkort från ett fantastiskt restaurangbesök i Köpenhamn för två år sen. La Stranda Ristorante, Valkendorfsgade 11. En underbara Italiensk restaurang där ägaren gick omkring och mös bland gästerna och bjöd på grappa tillsammans med små anekdoter från sitt liv. Maten var utmärkt en riktig pärla!
  Kram Elin

 8. Elin

  Leila tipsade nyligen om restauranger i Köpenhamn: http://www.tv4.se/leila/526736.html

 9. Maria

  Kom att tänka på att Fashionista har ett inlägg med shoppingtips i Köpenhamn, på den listan fanns även lite restauranger m.m.

 10. Ellinor

  Den lille fede ligger inte vid Rådhuspladsen utan vid Kgs Nytorv (Boltens Gård). F ö så kan jag rekommendera Restaurang Viva som är en pråm på vattnet med fokus på skaldjur. Har skrivit mer om den här:

  http://nippertippan.webblogg.se/230107110750_viva.html

  /Ellinor som är lycklig lottad nog att bo i Köpenhamn 🙂

 11. Oskar

  Vad? Har de plankat titeln till Peter Greenaways film sådär bara ❓

 12. Maria

  -> Oskar: Ja de har bara kastat om orden lite! IMDB

 13. Oskar

  -> Maria: Har de samma meny som i filmen? Jag tänker då framför allt på middagen i finalen av filmen… 😀

 14. Millan

  Chris har bloggat om några bra ställen i Köpenhamn på saltpepparbloggen. Om de är barnvänliga har jag dock ingen som helst aning om (med tanke på att det var det ni undrade över 2007-07-20).
  http://www.saltpeppar.se/blog/?p=215

 15. Karin

  Vi var ju där i februari så jag vet inte om Krasnapolsky har uteservering. Om det finns kan jag rekommendera deras brunch för 99 DDK. En blandad tallrik med pannkakor, bacon, sallad mm. Det är trevligt inne också men ganska rökigt = inte barnvänligt. Ligger på Vestergade 10.

 16. Karin

  Vi var ju där i februari så jag vet inte om Krasnapolsky har uteservering. Om det finns kan jag rekommendera deras brunch för 99 DDK. En blandad tallrik med pannkakor, bacon, sallad mm. Det är trevligt inne också men ganska rökigt = inte barnvänligt. Ligger på Vestergade 10.

 17. karin

  Jag har en kompis som pratat mycket om Fredriksbergs Have och i senaste numret av danska Femina finns det listat som en av 10 oaser i “byen” Här skall det finnas en mängd smårestauranger som serverar dansk mat och enligt en gammal Svd ( 2004 ) är Hansens Familiehave den bästa ( Pile allé 10- 12 ) Det är enligt samma tidning hit danskarna går för att fira födelsedagar etc.
  Samma bilaga tipsar om 3 bra ölställen:
  Ölbaren på Elmegade Nörrebro stort sortiment av öl bla svenskt….
  Den tatoverede enke Boltens gård Bar specialiserad på belgiskt öl, skall ligga nära Kongens Nytorv
  Charlie´s Pub Pilestraede direktimporterar brittiska färsköl och utbudet varierar från dag till dag, säljer öl per centiliter så man kan testa många sorter.
  Obs att tidningstipsen är från 2004
  I senaste Femina tipsar man också om Dalle Valle som ligger på Fiolstraede 3-5 och som är för dig som varit i Frankrike på semester och vill uppleva det igen fast på hemmaplan.
  Själv gillar jag att gå i Nörrebro och så tycker jag ni skall ta er till Perch´s thehandel bakom Illum och handla the eller dricka i deras relativt nyöppnade thesalong

 18. Elin

  Åh vad bra med mera tips! Hotell är äntligen bokat vid Nyhavn så nu kan vi börja styra upp alla promenader 🙂

 19. Maria

  Här ute på skärgårdsön sitter jag och J och gottar oss åt att det trillar in Köpenhamnstips, vi ska ju också åka dit (närmare bestämt i slutet av augusti). 🙂

 20. Karin

  Glömde tipsa om Cofoco (Copenhagen Food Consulting), har inte själv varit där men har läst många positiva recensioner. och flera ggr tänkt äta där men då har det varit fullbokat, hemsidan är http://www.cofoco.dk/

 21. xtian

  Åt precis på Le Sommelier (http://www.lesommelier.dk/) som visade sig vara ett riktigt smultronställe. Meny på 3 mycket goda rätter och en vinmeny som imponerade. Vi valde från glas-menyn och fick oerhört proffsig hjälp att välja rätt dryck till varje rätt. Rekommenderas varmt.

  (Bodde på Hotel Fox, (www.hotelfox.dk) som var annorlunda coolt).

  En polare åt på Les Trois Cochons som nämndes innan och hade bara gott att säga.

  Vill man inte gå på något överhajpade Ida Davidssen så kan man gå till Tuld & Snaps (iofs gabska hajpat oxå…) o käka smörrebröd.

  Go’ tur!

  /FastFoodLovers

 22. Vicktoria Ågren

  Lite sent kommenterat men om ni åker fler gånger eller någon annan intresserad läser så här kommer mitt tips på underbar delikatessbutik gångavstånd från ströget nere på kajen. http://www.loegismose.dk

  Säljer allt från Finaste viner till valhrona choklad, pesto/tapenad, underbara ostar kex och chokladfondu grejer mat och bakredskap under samma tak. Där går jag gärna runt och botaniserar i 1-2h under mina köpenhamnsvistelser. I övrigt kan ja tyvär inte säga att jag uppskattar matkulturen där. Men delikatessbutiken är toppen!

 23. Köpenhamn runt hörnet » Tre tjejer i köket

  […] i Köpenhamn, en stad som jag inte har turistat i sedan 1993. Alltså – dags att damma av vår fina Köpenhamntråd med restaurangtips! Kom gärna med tips på barnvänliga […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.