En liten pralin

Jag fortsätter att pigga upp mig med choklad i novembermörkret och jag tycker faktiskt att det underlättar vardagen.

För ett par månader sedan poppade det plötsligt upp en ny chokladbutik i mina kvarter; En liten pralinScheelegatan 1. I butiken finns praliner och bakverk från bl a Chokladfabriken, Vetekatten och Emanuel Andrén och det går även att beställa tårtor med en dags framförhållning.

Jag jobbar nästan alla mina timmar hemifrån och brukar ta en promenad på eftermiddagen för att lufta hjärnan lite. Att gå förbi En liten pralin och tanka med en kopp varm choklad har visat sig vara bra för att få ny energi. Hittills har jag bara tagit med mig chokladen och druckit den på vägen hem (och inte nog med att den räcker precis ända hem till min port, den värmer händerna också!), men den som vill kan förstås sitta kvar i butiken och fika. Och det serveras inte bara choklad, utan även kaffe och te.

En liten pralin

En liten pralin

Uppdaterat 070825: Sedan ett tag tillbaka är “En liten pralin” igenbommad. Jag har inte hittat någon info om huruvida butiken kommer att öppna igen eller inte. Trist.

5 kommentarer

 1. Elenor

  Åh vad mysigt det låter! Helt klart ett lämpligt stopp under mina strospromenader vid storstadsbesöken! Kram, kram!

 2. Susanna B.

  Choklad i alla dess former är alltid bra för själen! Jag kan rekommendera en choklad martini…det blir en spännande avslutning på en fin middag.

 3. Marianne

  Choklad-martini??:shock: Hur gör man en sådan??

 4. Smulan

  Tack för tipset! Helt underbart ställe! Som att befinna sig i Paris och ett riktigt chocolaterie!! Fransk musik i bakgrunden underbar personal och gudomlig choklad. Allt samlat under samma tak!!

  Min nya favorit!

  Ps. Tack för tipset!

  Smulan med vän

 5. Ann-Cristin Björklund

  Hej. Det är jag som varit ägare till butiken. Den första augusti överlät jag den till Robert Faras. Han skall fortsätta att driva den i samma anda och med ungefär samma sortiment som jag har gjort. Det har varit otroligt roligt att träffa alla trevliga kunder och jag kommer verkligen att sakna er men tyvärr så blev det för arbetsamt för mig.

  Robert planerar att öppna nu i början av september.

  Mvh
  Anki Björklund

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.