Pasta med kronärtskockor och kräftstjärtar

Jag köpte billiga kräftstjärtar i lag härom dagen och för att variera mig lite blev det ingen pastasallad den här gången, men väl en annan pastarätt. Kronärtskockorna som fanns i kylen fick bli kompisar med kräftstjärtarna och tillsammans med lite grönsaker och en rejäl tufs med färsk timjan blev det en väldigt snabb och enkel rätt. Och så god att jag definitivt kommer att laga den igen.

Pasta med kronärtskockor och kräftstjärtar

Till två portioner behöver du:

1/2 purjo
1 röd paprika
1 näve sockerärtor
5 kronärtskockshjärtan
1 burk kräftstjärtar
1/2 kruka färsk timjan
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk lätt creme fraiche
1/2 dl vatten
salt
svartpeppar från kvarn
olja – till stekning
pasta – valfri sort

Gör så här:

Skär purjon och paprikan i mindre bitar och fräs dem sedan i lite olja i en panna med höga kanter i ett par minuter. Dela kornärtskockshjärtanen i kvartar och lägg i dem i pannan. Smula i buljongtärningen och häll i creme fraiche och vatten. Krydda med timjan, salt och svartpeppar. Lått puttra i drygt fem minuter. Lägg i sockerärtorna och kräftstjärtarna. Dra pannan från värmen (kräftrumporna blir lätt sega om såsen får koka) och smaka av. Servera tillsammans med valfri pastasort. 

Pasta med kronärtskockor och kräftstjärtar

Helenas kommentar: Använd den färska krydda som du tycker bäst om; dill, basilika eller någon annan. Jag är svag för timjan, så den fick det bli. Jag köpte ett surdegsbröd som var gott med lite färskost på tillsammans med pastan.

 

En kommentar

  1. Oskar

    Låter riktigt riktigt gott!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.