Pastasallad med kräftstjärtar och avokado

Jag gjorde en improviserad pastasallad igår. Inte märkvärdig på något sätt, men ohhh vad god den blev. Bara så där. På en måndag. Egentligen handlade det mest om att jag hade kräftstjärtar över efter helgens middagsbjudning och att avokadosarna var urbilliga på Daglivs (3 för 10 kronor och för en gångs skull lagom mogna!). Till pastan blev det rödlök, paprika, gröna oliver, lite blandad sallad (fantastiskt bra idé att de har börjat sälja sallad i lösvikt på Daglivs – maché är min absoluta favorit!) och så de där kräftrumporna och en avokado på toppen. Som pricken över i:et blandade jag ihop citronetten som Elin skrev om härom dagen och jisses vilken lyckad kombination. Och så lite hyvlad parmesan allra överst.

Nu kan sommaren och den riktiga pastasalladssäsongen starta när som helst!

3 kommentarer

 1. Frida

  Det är ofta dom spontana recepten som man blir nöjdast med. Lagar själv ofta mat efter principen “här är ditt kylskåp” 🙂

  Väldigt trevlig blogg! Här måste jag läsa mer.

 2. Mette

  Hej! Jag är på jakt efter en enkel & billig men god pastasallad, gärna lite kryddig, som ska lagas till 60-70 personer. Någon som har tips och inspiration att dela med sig av?

 3. Elin

  Mette, den här risonisalladen är god och borde vara smidig att göra till många portioner;
  https://www.ragazze.se/2004/10/19/matlagning-hos-maria-1910-2004/ (risoni är ju nån slags pasta, se till att inte överkoka den bara för då blir den mjölig och trist)

  kanske kan du marinera kycklingen innan med chili och vitlök för att tuffa till den lite och så kan du förutom citrondressingen (som är riktigt god och anvnädbar till mycket) gör en till dressing med mer sting i. Lycka till!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.