Marias shopping på Det goda köket

Ja vi var ju som sagt på Det goda köket i fredags och trots att vi gick omkring i flera timmar så hann man ju inte med att kolla in allt. Men det man verkligen kollade in lite närmre var det svårt att låta bli att shoppa!

Shoppat på Det goda köket

Jag kom hem med några olika kassar som innehöll:

Parmigiano da spalmare, Parmigiano Reggiano (lagrad 28 månader) och Composta fichi con aceto balsamico di Modena från Rombergs Delikatesser
Parmesancrémen tänker jag använda på kex, röra ner i risotto eller pasta. Fikonkompotten vet jag inte riktigt vad jag ska göra med, men den var alldeles för god för att låta bli att shoppa. Jag kan tänka mig att den passar bra ihop med en smakrik ost, parmesanen kanske.

Kullamust (lagrad äppelmust) och Kullakanel (lagrad äppelmust med kanel) från Kullabygdens Musteri
Den här musten var supergod och jag föreställer mig att jag kommer att sitta under en filt och smutta på den varm när jag själv är frusen.

Lyxchips – Örtkryddade Gårdschips, Lättsaltade rotfruktschips och Bjäres fina Blå Congo chips från Bjäre Hembygd
Dyra men snygga och goda! Inget man moffar i sig framför tv:n en fredagkväll, de här får nog komma fram när vi har gäster.

Frystorkade bär, hallon och blåbär, doppade i mörk choklad i snygga förpackningar från Chocca Mocca
Snygga som gå-bort-present, men frågan är om jag kommer kunna låta bli att äta upp dem själv. Galet goda!

Strutskabanoss från Stigtomta Struts
Den här tänker vi nog steka i grillpannan och servera med en ljummen potatissallad, kanske med lite feta- eller halloumiost till.

ICA-Kurirens SMAK
Jag samlar på mattidningar och den här innehåller inspiration inför julen, kanske hittar jag några idéer till årets julbak.

2 kommentarer

  1. Jenny

    Chocca Mocca missade jag 🙁 Men den underbart goda Kulla kanel från Kullabygdens musteri är jag glad att jag köpte två flaskor av för den ena är redan slut. Likaså rotfruktschipsen!

    /Jenny

  2. Middagsgäster på en onsdag » Tre tjejer i köket

    […] färdigköpta crostinis bredde jag parmesancrémen som jag köpte på matmässan och kompletterade med marinerade kronärtskockor på den ena varianten och lättorkade […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.