Tefynd

Tea Centre of Stockholm (kolla in deras webshop om du inte bor i Stockholm!) ligger på Hornsgatan och är den tebutik som jag helst handlar i. Många tebutiker är säkert bra men det här var ju den tebutik som jag först upptäckte när jag flyttade till Stockholm. Då bodde jag strax intill på Söders höjder vid Mariatorget och hade en fantastisk utsikt över Riddarfjärden (inte helt olik den här…) från vardagsrummet – så nostalgifaktorn är hög när jag tar en promenad till Hornspuckeln.

Förutom att Tea Centre of Stockholm har gjort teblandningarna till Grand Hotel så är det även de som har “uppfunnit” Söderblandning. I deras butik finns orginalblandningen att köpa i en söt burk med stockholmsmotiv som är en fin present att ge bort på temat Stockholm.

Men vad jag egentligen skulle skriva om är att jag har hittat två nya goda tesorter i ovan nämnda butik. Jag gillar temat grönt te och fastnade för Japanse lime och Chinese Night. Den först nämnda är smaksatt med lime och den andra med gula och rosa blommor, ja förutom det gröna teet alltså. Båda är riktigt bra tycker jag!

På hemsidan så finns även ett drinktips med Japanase Lime av Erik Widegård. Jag har inte provat det ännu men jag ska lägga det på minnet ivarjefall;

APEACH GREENTEANI
4 cl Absolut Apeach
15 cl Japanese Lime
1 tsk florsocker

Brygg teet och låt det dra i 2 minuter.
Sila av och häll i florsockret och låt det därefter svalna.
Blanda med Absolut Apeach i ett blandglas.
Rör med mycket is och sila upp i cocktailglas.
Garnera med rött cocktailbär.

Tea Centre of Stockholm ligger på Hornsgatan 46

3 kommentarer

  1. Maria

    Ja det där Japanese Lime var ju hur gott som helst! Måste införskaffas!

  2. David

    På länken ovan finner du en annan bra tebutik, de finns bara på Internet, men bra te har de.

  3. Rickard (Om te)

    Jag håller med om att Stockholm Tea Centre är en trevlig tebutik.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.