Mycket väsen för ingenting

När vi gjorde vår undersökning om vilka ni är kom det fram att ni bl.a. var intresserade av våra misslyckade matexperiment. Så värst mycket experiment kanske det inte var att följa ett recept från Tasteline, och egentligen var det kanske inte helt misslyckat heller, vi blev ju mätta i alla fall. 😉

Anyway, förra lördagen när jag tyckte mig ha tid att laga lite mer avancerat bestämde jag mig för att testa basilikafyllt kycklingbrösttorn och avorioris med paprika- och tomatsås.

Att följa ett recept som omräknats från 10 till 4 portioner via sitens egen omräknare visade sig inte vara någon promenad i parken. Och aldrig har vi väl lagt ner så mycket tid på matlagning och fått så lite som gjort mödan värd…

Det färdiga resultatet? Jo, allt såg jättetrist ut, kycklingen helt blek eftersom den stekts inuti folie. Smakerna var alldeles för tama trots mitt idoga kryddande utöver receptets ingredienser. Fyllningen vägrade att stanna inuti kycklingen och hela anrättningen kollapsade på tallriken.

Jag vet inte hur de gjort för att få till sin bild, kanske har de fryst kycklingen inför fotosessionen? Själv valde jag att inte föreviga denna rätt där den enda färgklicken var paprikasåsen.

Så kan det gå till hos en av tjejerna i köket!

5 kommentarer

 1. Oskar

  -> Maria: Tog du exakt mängd mozzarella då (48g)? 😆 Bilden på Tasteline ser ju läcker ut men misstänker att jag inte heller hade fått till den riktigt så tjusigt. Själv ska jag just laga en betydligt enklare kycklingrätt. Timjankyckling i ugn med två såser (fetaost/keso/youghurt och tomat/sambal oelek). Omöjlig att misslyckas med.

 2. Bengt

  Fläskkotlett. Ett recept kunde jag hitta hos er…Jag vart ju tvungen att ta till ICA Kuriren…
  https://www.ragazze.se/2005/11/09/ortiga-kotletter-med-quinoa-och-bonor/

  Jag ska nog prova ert recept senare eftersom det var för många ingredienser som vi inte hade hemma…

 3. Maria

  -> Oskar: Jo det var lite svettigt där framför köksvågen för att få till de exakta proportionerna! 😉

  -> Bengt: Vi får kanske ta och spotta upp oss på fläskkotlettfronten!

 4. Vickan

  Just denna rätt har jag sneglat på många gånger och tänkt laga men det har inte blivit av.. nu kanske jag kan skippa det helt då om det inte var någon hit… =)

  Ett annat recept tasteline har som är SÅÅÅÅÅ gott är de bakonfyllda kycklingfiléerna med potatiskompott och parmesansås… den har jag fått bjuda på många gånger för gästerna har önskat den som favorit i repris ett flertal gånger!! Den rekomenderar jag verkligen att testa! Särskilt om man gillar parmesan!

 5. Maria

  -> Vickan: Den rätten med potatiskompott funderade jag också på att laga då. Jag valde tydligen fel rätt den gången!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.