Vi vet vilka ni är!

För en dryg månad sedan uppmanade vi er att fylla i ett formulär och på så sätt ge oss en hint om vilka ni är, hur ofta ni surfar hit och vad ni uppskattar allra mest i vårt internetkök. Vi har fått 180 svar och vi är väldigt glada över att så många tog sig tid att svara på våra nyfikna frågor. Nu tror vi oss veta vad genomstnittsbesökaren tycker och tänker!

83 % av besökarna är tjejer; bara 16% är killar. Har ni inga kompisar, Max, Oskar & Xtian, som ni kan dra med er hit? :mrgreen:

60 % är 26-35 år gamla (d v s i vår ålder), 18 % 36-45 år.

Så många som 40 % bor i Stockholm, 25 % har sitt bo i södra halvan av Sverige och bara 2 % av besökarna bor i Blekinge. Hm… jag får nog börja blogga lite mer om kroppkakor, stekt sill och lax från Mörrumsån. 😉

Av våra besökare är det 20 % som surfar hit varje dag, medan 50 % besöker oss flera gånger i veckan och 17 % tittar hit en gång i veckan. Vi ser förresten i vår statistik att besöksantalet är som högst i början och mitten på veckan. Under helgerna lagar ni nog så mycket mat att ni inte hinner surfa. Inför högtider skjuter besöksantalet i höjden och vi antar att ni letar efter något extra gott att bjuda på.

Våra recept och tips om restauranger och nyheter i mataffären lockar till nya krogbesök och experiment i köket, men de flesta, 52 %, har inte riktigt kommit till skott. 43 % av läsarna har provat en ny krog eller lagat en maträtt efter tips från någon av kökstjejerna. Det är bra! 4 % har inte hittat något som ens varit lite lockande att prova.

Vi frågade om vad ni som besökare vill se mer av och eftersom många kryssade i fler än en ruta blir procentsatsen lite lustig. Hur som helst är vardagsrecepten överlägset mest populära. Vårt matprat om oliver, surdeg och choklad kom på andraplats följt av tips om restauranger/caféer och nya köksredskap/matprodukter. De misslyckade matexperimenten verkar också vara poppis och ja… de förekommer ju både nu och då och vi får helt enkelt lov att bjuda på dem lite oftare! 🙄

56 % av våra läsare har hittat hit via länk i en annan blogg, vilket inte är det minsta förvånande eftersom det ju är det allra lättaste sättet att hitta nya sidor på. 27 % har kommit till vår sida via media och just den formuleringen skrattade vi lite åt när vi snickrade ihop formuläret. Via tidningsartiklar hade kanske varit mer rimligt att skriva. 😳

Så många som 69 % av besökarna lagar mer än gärna all slags mat och 25 % lagar allra helst helgmat. Vi har matlaningsfreaks på besök, minsann! 😛 Några få tycker dock inte alls om att laga mat och om vi kan inspirera er till att tycka att det åtminstone är lite skoj att koka, steka och puttra är det fantastiskt!

Det är nästan på pricken lika många som ägnar sju timmar eller mer åt matlaning/vecka som tillbringar fem timmar i veckan vid spisen.

Att vi, alla tre, äter på restaurang för ofta är ingen hemlighet. Nu är det inte heller någon hemlighet att 38 % av våra besökare äter restaurangmat en gång/månad. Ni har alltså en bit kvar till vår nivå! :mrgreen: 28 % äter på restaurang fyra gånger i månaden och 10 % är minsann på krogen flera gånger/vecka.

Oavsett hur ditt matintresse ter sig, om du tittar hit för att hitta enkla och snabba maträtter som kan mätta en hungrig familj, om du letar efter en chokladdessert som tar dina matgäster till himmeln eller om du vill veta vart du ska gå för att hitta de riktigt goda oliverna är du lika välkommen hit. Vi är stolta över att ha lyckats locka hit just dig!

10 kommentarer

 1. Xtian

  Jag är glad över att ha hittat er. Min vardag blir alltid lite bättre. Dessutom blir jag bättre i köket och framstår som än bättre make….

  Inspireras även i mitt bloggande och hoppas att jag får lite folk att gå från mig till er. Skall göra mitt yttersta för att locka mer killar att läsa (även om jag kanske tror att det kan ha ngt med svarsfrekvensen att göra oxå..)

  Känns skönt att veta att man blir “utpekad” i en grupp av 180. Hedrande(eller förnedrande?).

  Var gärna med i vår sommartävling. Fantastiska olivoljor som vinst!

 2. Helena

  -> Xtian: Du ska känna dig hedrad! 😉 Jag surfar genast över till tävlingen!

 3. Oskar

  -> Xtian: Hedrande…har jag valt att tolka det som 🙂

  De tre tjejerna har övertagit rollen som min oftast använda inspirationskälla till mat, både till vardag och helg. Är nog kombinationen av bra tips om mat och att det är så himla trevligt här! Blir glad av bloggen.

  Ska göra mitt bästa för att rätta till den skeva könsfördelningen här. Ni får kanske starta några grabbiga kategorier som lockbete. “Ragazzeträffen – dejtingsiten där du träffar tjejer som älskar matlagning” :grin:.

  -> Helena: ser fram emot dina Blekingerecept. Är ju inflyttad bleking….behöver alla tips jag kan få för att bli accepterad här :grin:.

 4. moni

  Jag smyger ofta hit och deltog även i undersökningen. Ska erkänna att jag är en av få som nästan aldrig lagar nåt själv, men jag tycker att det är himla kul att läsa goda recept och ta del av restaurangrecensioner!
  Kul att ni publicerade resultatet av undersökningen!

 5. Kinna

  Vad spännande läsning att se alla resultaten. Instämmer med de andra. Det är inspirerande läsning!

 6. Kinna

  inspirerande inlägg menar jag ju i sista meningen.

 7. Maria

  Jag är också en sån som svarade att jag inte lagar så mycket mat själv, men jag blir inspirerad här. Keep up the good work, girls! 😀

 8. Max

  Kompisar har jag, men de flesta är obotliga hårdrockare som totalt skiter i mat. En sväng förbi McDonalds är vad de kallar ett restaurangbesök. 😛 Men jag ska försöka få hit några fler. 🙂

 9. Max

  Kom precis tillbaks från Barcelona och såg ett fint brev som låg och väntade på mig 🙂 Tack för sommarhälsningen.

 10. 1000 inlägg!!! » Tre tjejer i köket

  […] elvakaffe. Vi har dessutom haft en side kick; gästbloggaren Oskar, bytt layout på sidan, kartlagt våra läsare och dykt upp i […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.