Vilka är ni?

De senaste månaderna har antalet besökare här i bloggen ökat stadigt. Vi är smickrade och glada, förstås. En försvinnande liten andel av besökarna lämnar kommentarer eller skickar en fråga via kontaktformuläret, men de allra flesta surfar runt, hittar förhoppningsvis det de söker och piper sedan iväg.

Nu vill vi veta mer! Vi är nyfikna på hur ni kom hit, vad ni vill att vi ska skriva mer om och vilka matlagningstyper ni är. Och lite till.

Klicka vidare här och ge oss en hint om vika ni är (alldeles anonymt, förstås)!

18 kommentarer

 1. Bengt

  Jag har läst här sedan ni startade….

  jag nämde er blog redan i november 2004
  http://enblogomdan.blogspot.com/2004/11/tre-tjejer-i-kket-blogg-om-matlagning.html

  i min blogg enblogomdan….

 2. Marie

  Just wanted to say HI from sunny Florida :cool:. I’ve been living in the States for 11 years now but was raised in Vasteras. I read DN online on a daily basis and discovered your blog from the DN Mat & Dryck sidan. Jo, jag bodde i Sverige 19 ar och svenska ar mitt modersmal. Jag alskar att laga/lasa om mat men med ett hektiskt jobb har jag inte mycket tid att laga mat. Love your blog and would like to start my own but just don’t have the time.

  Keep on blogging and I’ll be visiting 🙂

 3. Kinna

  Vilken fin undersökning, en sån skulle jag också vilja göra. Är det svårt?
  Fyllde också i den.

 4. Helena

  -> Kinna: Det är inte svårt alls! På opinionpower.com är det enkelt (och gratis) att skapa sin egen undersökning!

 5. Elin

  Bengt, givetvis så har du en hedrande plats på vår VIP-hylla efter lång och trogen tjänst här i kommenterarfältet! 😛

  Marie, ja man ska tänka sig för både en och två gånger innan man startar en blogg, för det är ganska beroendeframkallande! Vad kul att få ett namn på en av våra långväga gäster, frågeformuläret avslöjar ju att det är flera läsare som inte bor i sverige!

 6. alexander

  Hej,
  jag är en annan läsare från utlandet. Bor sedan 2 år i Helsingfors (kommer ursprungligen från stockholm). Det jag gillar med er blogg är att ni fokuserar mycket på bra råvaror och recept från grunden.
  I andra matbloggar hittar man ofta recept som:

  Blanda lite bacon med Kelda ostsås så får du världens godaste pasta sås 😮 Inte vad jag kallar matlagning direkt.

  Gillar också att ni ofta hittar ett utgångsrecept och sedan modifierar det efter egen smak. Så gör jag ofta själv.

  Tycker det senaste initiativet med ett misslyckat recept som skulle förbättras var kul att läsa. Jag gillar också att experimentera och ofta tar det 3-4 ggr innan man fått till ett recept så som man vill ha det.

 7. Kinna

  Tack för tipset Helena! Visade just en kollega på jobbet hur man kan göra en schysst enkät (fast mina kollegor bygger dem åt oss när det gäller jobbets). Hoppas ni får många kul svar.

 8. Maria

  Åh vad det här var roligt, det bara strömmar in svar på undersökningen! Keep ’em coming! 😛

 9. Max

  Själv minns jag inte när jag började läsa här. Tror det var i samma veva jag försökte skaffa lite länkar till hemsidan, för något år sedan. Är inne minst en gång varje dag, oftast fler 🙂

 10. Karin

  Jag började läsa er blogg sedan det stått om er i DN (men sedan dess har jag hunnit läsa även de äldre inläggen). Jag bor i södra Sverige, i Växjö närmare bestämt, och tycker det är lika roligt att läsa restaurantrecensioner som recept, trots att jag förmodligen inte hinner besöka alla ställen jag upptäckt genom er.
  Jag har också en fråga; Jag undrar om ni kan tipsa om någon som bloggar om mat för allergiker? De sajter jag hittat har varit dödens tråkiga. Jag har nämligen en kompis som både är allergisk mot ägg, laktos och fläsk… och det vore kul att ha fler recept att välja mellan nästa gång hon ska komma på besök 🙂

 11. Elin

  Karin, välkommen hit 😛

  tapastema är ju bra för då kan man ju ta “vad man tål”; är inte nachos laktos och äggfria förresten??? (har ingen förpackning att läsa på här) man kan ju isåfall göra en lyxig salsa med kanske tomat/mango/chili, avocadoröra (utan gräddfil) kanske göra något med skaldjur, kanske räkor marinerade med vitlök, en het chili på nötkött borde också kunna vara utan ägg och laktos, och förresten, tacos är ju vår mest seglivade tråd här i matbloggen 😉

 12. Erika

  Hittade er sida när jag googlade på bjudmat! Vi var 13 tjejer som lagade lax med sparris och varm potatissallad häromveckan. Det blev succé, både gott och vackert att se på.
  Att laga mat tillsammans är ett suveränt sätt att lära känna varandra…. (de flesta hade aldrig träffats tidigare!)

 13. Sara

  Hej på er!

  Brukar vara här inne hos er och kolla ibland. Är själv kock, så jag tycker att er blogg är kul. Ni verkar vara riktigt intresserade av god mat och allt som hör till!
  😀

 14. Helena

  -> Erika: Vi blir glada och stolta när våra besökare har provlagat något recept, gjort succé i köket och kommer tillbaka hit! 😀

  -> Sara: Tänk att en riktig kock tycker om oss amatörer! Du är så välkommen, sååå! 😉

 15. Mi

  Hej!

  Fick tips om er blogg från min fästman som snubblade över den av en händelse. Det verkar dessutom som att det finns ytterligare en Mi som är här ibland, det är ju kul!
  Är inte kock utan bara glad i god mat. En amatör som lagar alla typer av mat från olika delar av världen 🙂

 16. Nelle

  Hej på er tjejer!

  Skickar soliga hälsningar från skåne och vill bara tacka så mycket för en otroligt inspirerande blogg. Jag hittade hit via andra trevliga matbloggar och kikar in dagligen för att se vad ni hittar på för kul. Glad midsommar and keep up the good work ! 😀

 17. Mycket väsen för ingenting » Tre tjejer i köket

  […] vi gjorde vår undersökning om vilka ni är kom det fram att ni bl.a. var intresserade av våra misslyckade matexperiment. Så […]

 18. Vi vet vilka ni är! » Tre tjejer i köket

  […] en dryg månad sedan uppmanade vi er att fylla i ett formulär och på så sätt ge oss en hint om vilka ni är, hur ofta ni surfar hit och vad ni uppskattar […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.