Quinoasallad

Quinoasallad

1 paket quinoa (ca 7 dl)
1 grönsaksbuljongtärning
½ dl olivolja med provencalska örter
1 paket cocktailtomater
1 paprika
flingsalt
50 g rucola
skalet av ½ citron

Gör så här:

Skölja quinoan och koka den i vatten + grönsaksbuljong (anvisningar finns på paketet). Hacka tomater och paprika och blanda med quinoan. Tillsätt lite flingsalt (tänk på att buljongen är salt) och ringla över lite olivolja. Garnera med rucola och citroncest.

Helenas kommentar: Det går förstås bra att använda vilken olivolja som helst, men de provencalska örterna höjde salladen ett snäpp. Använd ett cestjärn för att få dekorativa citrongirlanger!

Quinosalladen ingick i examensbuffén.

10 kommentarer

 1. Oskar

  Jättegod! Har länge haft ett paket Quinoa i skafferiet, men har haft lite svårt att hitta något bra recept. Men det här gör jag nog igen. Dessutom har Quinoa tydligen ett GI på 34 vilket inte gör saken sämre :grin:.

 2. Helena

  -> Oskar: Kul att du gillade quinoasalladen! Och du! Du har väl inte missat Glassiäreninlägget? :mrgreen:

 3. Oskar

  -> Helena: Nix. Självklart har jag inte missat det :wink:. Var där häromdagen faktiskt. Gud så stora glassar de gör. Och så goda. Roligt att se lite bilder från bekanta miljöer :smile:. Angående quinoasalladen: Jättegod. Har du fler bra idéer om hur man kan använda dessa nyttiga små gryn? Färsbiffarna har också testats by the way. Klart godkända. Oliverna på bilden – importerade från kungliga huvudkommunen eller hittat någon schysst olivbutik i Karlskrona?

 4. Helena

  -> Oskar: Quinoan har jag bara använt i en bönsallad innan och den blev också god (finns här i bloggen och heter Örtiga kotletter med quinoa och bönor).

  Oliverna köptes på Maxi. Inget spännande alls. Jag hade funderingar på att köpa med mig hemifrån, men insåg att det skulle bli en hel del oliver handväskan = konstiga miner i säkerhetskontrollen. 😳 En liten påse har jag dock haft med mig lite nu och då! 😉

 5. Oskar

  -> Helena: Tänkte inte på det med säkerhetskontrollen. Tveksamt om SAS, med deras nya säkerhetspolicy, hade tillåtit oliver med kärnor ombord :lol:. Ska för övrigt kolla in kotletterna. Är det lätt att hitta Quinoa på “vanliga” butiker i storstaden?

 6. Karin

  Hej!

  Googlade mig till detta recept, låter jättegott, Men: ska quinoan ha svalnat innan man blandar till salladen? Eller äter man allt varmt?

 7. Helena

  -> Karin: Välkommen hit! Godast blir quinoasalladen om du gör den ett par timmar innan serverigen så att den hinner “gotta till sig”. Ställ den kallt och ta sedan fram den i god tid så att den blir rumstempererad så att smakerna kommer fram ordentligt. Jag har även blandat ihop alla ingredienser nära inpå serveringen och det går förstås bra det också. Så svaret blir: quinoan behöver inte svalna innan du blandar till salladen! Lycka till!

 8. David

  Nästan ett år efter att artikeln publicerats googlar jag mig in på sidan. Har letat efter ett bra alternativ till cous-cous då jag blivit glutenintolerant. Testade quinoa men tyckte att det var lite tamt.

  Testade dock det här receptet då jag och min sambo lagade pestofylld fläskfilé och jag måste säga att det passade kanon-bra! Ska nu ett tag senare iväg på grillfest och självklart ska vi ta med quinoasalladen och bjuda på… 🙂

 9. Helena

  -> David! Vad roligt att du tyckte om quinoasalladen! Det är alltid extra kul när gamla recept hamnar i “rampljuset” då och då. 😛 Under våren och sommaren äter jag väldigt mycket quinoa och jag tycker att den gör sig bäst som tillbehör till grillat eller tillsammans med lite chorizo. Det finns flera quinoarecept, som visserligen liknar varandra, här i bloggen. Sök på quinoa uppe i högra hörnet. 😉

 10. Jenny

  Hej!
  Jag tycker det låter jättegott men undrar om den håller sig om man gör den dagen innan den ska ätas?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.