Fetaostcreme, rucolasås och tsatziki
Fetaostcreme
4 paket fetaost
1 liter lätt creme fraiche
Gör så här:
Smula ner fetaosten i creme fraichen. Tillsätt en liten skvätt vatten för en tunnare creme. Tänk på att cremen tjocknar (och blir godare!) om du låter den stå i kylskåp över natten.
Rucolasås
1 liter turkisk yoghurt
50 g rucola
flingsalt
svartpeppar från kvarn
Gör så här:
Finhacka rucolan, blanda med yoghurten och krydda. Enklare kan det inte bli!!
Tsatziki
2 liter turkisk yoghurt, avrunnen
2 gurkor
5 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
en liten skvätt olivolja
Gör så här:
Skala gurkorna, gröp ur kärnhusen och riv dem på rivjärn. Lägg gurkrivet i ett durkslag, salta lite grann och låt rinna av (det tar ungefär en halvtimma…). Blanda yoghurt, vitlök, gurka, salt och svartpeppar. Droppa över lite olivolja strax innan servering.
Såserna ingick i examensbuffén.
Xtian
Min kära husrtu gör fetaostcremen som du oxå gör, fast hon har i lite timjan(torkad) me’. Blir fantastiskt gott till grillat kött bl.a. (inte för att din inte är god men…ja, du fattar..
Jättejättebra recept till buffé. Duktigt och tack för att du delar med dig.
Elin
I min fetaostcreme sa aker det i nagra ajvarrelish,ehum, senast igarkvall faktiskt, ska nog blogga om det sa snart jag ar pa ett vettigt tangentbord igen 💡
Grönsaker & dipp » Tre tjejer i köket
[…] som vill blanda egen dipp tillsätter t ex färska örter, chili och vitlök till gräddfilen. En tzatziki funkar också utmärkt. Använd de grönsaker du har hemma; jag dippade morötter, några […]
Två olika sorters färsspett med tillbehör » Tre tjejer i köket
[…] spiskummin och vitlök och dels blandfärsspett med persilja och oliver. Till det serverades tzatziki, fetaostcreme, couscoussallad (blanda couscous med olivolja, citronsaft, persilja och tomater) och […]