Solstugan

Ett säkert vårtecken är när sommarrestaurangerna öppnar för säsongen. Solstugan öppnade i valborgshelgen och ikväll gjorde vi årets första besök.

Grillad biff

Jag beställde grillad biff som serverades med guacamole, tzatsiki, tomatsallad och klyftpotatis (179:-). Jättegod tomatsallad och ordentligt sting i tzatsikin, biffen var tyvärr genomstekt. 😯

Det borde vara straffbart att genomsteka nötkött! Om jag beställer den här rätten igen ska jag definitivt påpeka önskad stekgrad (vilket i och för sig borde vara självklart för personalen att fråga när man beställer).

Hickoryrökta ribs

Sambon beställde hickoryrökta ribs med barbequesås, coleslaw och creme fraiche (159:-). Till detta skulle det vara bakpotatis, men han ville hellre ha klyftisar. Barbequesåsen fick med beröm godkänt, men mängden ribs ansågs vara i snålaste laget. Maten sköljde vi ner med 33 cl Staropramen (44:-).

Ifjol skrev jag att jag övervägde bojkott, men de kommer få några chanser till. En solig kväll är det svårt att motstå frestelsen att ta en iskall öl, äta en bit mat och titta ut över Mälaren; priserna står dock fortfarande inte i relation till vad man får för pengarna.

Hitta hit: ta buss 62 till ändhållplatsen i Fredhäll eller t-banan till Kristineberg.

3 kommentarer

  1. Veronica

    Ja, det såg då väldigt gott ut … men så är jag ju ohyggligt förtjust i både tzatsiki och guacamole 😆

  2. Elin

    Hett tips, som alternativ till Solstugan – ta en prommis över Tranebergsbron och njut av maten på Sjöpaviljongen, uppdatering om stället kommer i en matblogg hemskt nära dig 😛

  3. Maria

    Jo vi har funderat på att bege oss dit, men de har ju ingen kvällssol! 😎 Däremot måste vi nog göra återbesök på Sjökrogen snart.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.