I din lunchlåda

Jag är nyfiken på vad du har i din lunchlåda! Vad äter du allra helst till lunch? Har du någon favvorätt som du ofta lägger i en matlåda och tar med till jobbet? Tipsa mig om bra lunchrätter som funkar att värma i microugn!

När jag lagar lax brukar jag passa på att göra en eller två extra portioner som jag och sambon kan ta med till jobbet dagen efter. Lasagne funkar också bra att värma. Sen är det stopp. Jag har kört fast och har ingen fantasi alls. Just nu längtar jag till våren och sommaren då det känns lockande att äta kalla pastasallader, för såna är ju enkla att svänga ihop på kvällen.

8 kommentarer

 1. Maria

  Den ljumma risonisalladen borde väl kunna funka så här års? För min del brukar det oftast bli olika pastasåser, grytor eller “byggsatssallad” (ta med alla ingredienserna och montera på plats) i lunchlådan. De italienska köttbullarna häromdagen funkade utmärkt i lådan, så även soppan.

 2. Elin

  Ja jag tror Alexander har en viktig poäng om man ska till en roligare matlåda, det är tillbehören som uppgraderar matlådan; solrosskott i salladen, veva ner lite pesto i pastan, strö parmesan över salladen, släng ihop en gucamole till enchiladan, en hemgjord tomatsalsa till den tråkiga köttbiten eller varför inte en burk fruktsallad till efterätt 🙂

  Om man har möjlighet så är det ju bra om man kan ha lite akuta ingredienser i jobbköket men det är inte alltid som det finns plats.

 3. Helena

  Ni är fantastiska! Vilka tips! 😀

  Men hur är det egentligen med att frysa in ris och pasta? Bra eller dåligt? Jag har bara frusit in pasta någon enstaka gång (det funkar ju med lasagne…) men annars kokar jag alltid ny pasta/ris när jag värmer mat.

 4. Elin

  Linslasagne, låter kul, langa hit receptet!

 5. Helena

  Det här var precis vad jag behövde; nu har jag blivit sugen på att dra igång ett storkok och göra frysvänliga rätter. Ska bara rensa frysen först så att måtlådorna får plats. 😉

 6. Tre tjejer i köket » Arkiv » I wokpannan

  […] var sc_project=994783; var sc_invisible=1; var sc_partition=9; var sc_security=”1789c688″;      Tre matglada vänner skriver om matlagning, restaurangbesök, kärleken till kokböcker och annat som ger livsnjutning…    Bloggen innehåller 438 inlägg och 1,001 kommentarer i 35 kategorier. « I din lunchlåda […]

 7. Xtian

  1) Why, thank you Eva… Snabbt som attan och gössigt. Vi bugar och bockar. Skall testa Quornpytten. Kelda är redan vårt “middle name”

  2) En annan snabb variant är att göra egna wraps. Ta vad som finns som rester (köttfärssåser, kycklingbitar, köttbitar, dock inte samtidigt…eller samtidigt(mmm)). Lägg till grönsaker och lämplig sås. Kan bli bättre än de sorgliga ursäkterna som diverse snabbmatshak serverar för dyra pengar. Tar emot att säga det, men så är det.:mad:

 8. em

  Qournpytt är jättebra lunchlådemåt. Jag är dock mer förtjust i Hälsans köks pytt som är billigare o smakar mer. Toppen med vändstekta ägg o lite persilja.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.